EkonomiGündemManşet

Hayvancılıkta 2 proje daha geliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Halk Elinde Islah Projesi Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.
Değerlendirme toplantısı yapıldı
İl Müdürlüğü toplantı salonunda, Ülkesel Halk Elinde Küçükbaş Koyun Islah Projesi’nin son durumu hakkında bir toplantı yapıldı. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Proje Koordinatörleri Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç Dr. Serkan Erat ve Yrd. Doç. Dr. Evren Erdem ve yetiştiriciler katıldı.
 
2 önemli proje başlatılacak
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale’de Bakanlığın başlatmış olduğu Ülkesel Halk Elinde Küçükbaş Koyun Islah Projesinin şimdiye kadar başarıyla yürütüldüğünü ve bundan sonra da aksatılmadan yürütülmesi için böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi. Yetiştiricilerin Projeye sahip çıkmaları ve yükümlülükleri yerine getirmelerini isteyen Kırbaş, Kırıkkale’de “Elit Sürü Projesi” ve “Damızlık Koç Havuzu Projesini” de başlatmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Proje başarıyla yürütülüyor
Kırıkkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy; birlik üyelerinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, bakanlığı ilgilendiren konularda da merkez birliği vasıtasıyla sorunlara çözüm aradıklarını söyledi. Bu manada yetiştiricilerin, sürü yöneticisi desteği, mera talepleri ve et teşvik desteği gibi sorunların çözüme kavuşturmak için ilgili makamlarda görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Toplantıda daha sonra Kırıkkale’de iki paket halinde toplam 12 bin koyun ve 3 yüz koçla sürdürülen ıslah programının gidişatıyla ilgili olarak proje koordinatörleri tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Yetiştiricilerin sorunlarının cevaplandırılmasıyla toplantı sona erdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu