Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Hedef Bir Milyon Bağ Fidanı Üretmek

Vali Yunus Sezer, Delice’de incelemelerde bulundu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Vali Yunus Sezer Delice ziyaretinde İlk olarak Üzüm Üreticileri Birliği Üretim Tesisini ziyaret etti Vali  Sezer, tesiste yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi alarak, bağ fidanı aşılama işleminin gerçekleştirildiği atölyede ve aşılama yapılacak bağ çubuklarının bulunduğu sahada incelemelerde bulundu.

Vali Sezer, burada yaptığı açıklamada, bu yıl 60 bine yakın bağ fidanının üretiminin yapılarak çiftçilerle buluşturulacağını söyledi.

Önümüzdeki dönem 1 milyon bağ fidanı üretimine geçmek için çalışmaların devam ettiğini anlatan Sezer “Öncelikle kendi ihtiyacını karşılamak üzere kurulan tesisin hedef ve kapasitesini daha da genişleteceğiz. Delice ilçemizi bağcılık konusunda yeniden merkez hale getirebilmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda ilçeye kurulan bağ fidanı üretim tesisinin kapasitesi arttırılarak bölge illerinin de ihtiyacını karşılayacak duruma gelecek.” diye konuştu.

Daha sonra “KOP ile Yaz Seracılığı Projesi” kapsamında kurulan serayı ziyaret eden Sezer’e, Delice Kaymakam Vekili Saliha Karataş, Belediye Başkanı Turgut Özdem, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ile Üzüm Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Erdem de eşlik etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x