GündemKırıkkaleManşet

Hedef yaşam kayıplarını en aza indirmek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü ilkyardım eğitimlerinin kapsamını genişletiyor. Eğitimler bu kez merkez okullarda görev yapan rehber öğretmenlere yönelik düzenlendi.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Konu hakkında açıklama yapan Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, ilkyardımın, hasta veya yaralı kişiye, daha ciddi bir tıbbi yardım uygulanmadan önce ilk yapılan bakım olduğunu hatırlattı. Dr. Uzun verilen eğitimlerle ilgili şunları söyledi: “ İlkyardımın amacı, durumun kötüleşmesini önlemek için aktif olarak müdahale etmek, yaşam desteği sağlamak, yaralının etkin tedavisini başlatmak, zararı en aza indirmek ve yaşam kaybını önlemektir. İnsanlar, yaşamları boyunca her an, ilk yardım gerektiren durumlarla karşılaşabilirler. Ani hastalıklarda ya da kazalarda, anında yapılan bilinçli bir ilk yardım, hastanın hastaneye sağ olarak ulaştırılmasını sağlar. Fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin arttırılması, ilkyardım bilgi ve becerisinin toplumun her bireyine öğretilmesi hedefi doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir.”

 

47 KİŞİ KATILDI

Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı merkez okullarda rehber öğretmen olarak görev yapan kişilere yönelik, toplam 47 kişiye eğitim verilmiştir. İlkyardım eğitimleri toplumumuzun tüm bireylerini kapsayacak şekilde de devam etmektedir. Unutmayın ilkyardım hayat kurtarır ve bu dünyada bir insan hayatını kurtarmaktan daha değerli bir şey yoktur.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu