Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

HER AY BİR TİYATRO, HER AY BİR KONSER

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, her ay bir Devlet Tiyatrosu ve bir konserle Kırıkkale’ye kültür-sanat ziyafeti sunacak.

KONSER BAŞPINAR SPOR SALONUNDA

İlk kez yapılacak bu uygulama ile Kırıkkalelilerin her ayı kültür ve sanatla dolu geçecek. 35 kişilik kadrosuyla Cumhuriyet Bayramı coşkusu için sadece Kırıkkale’de konser verecek olan Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in destekleriyle daha çok vatandaşın seyredebilmesi için Başpınar Spor Salonu’nda konser vermesi planlandı. Konser; 28 Ekim 2019 akşamı saat 19.00’da gerçekleşecek. Ekim ayı içinde ünlü romancı yazar Canan Tan, söyleşi için Kırıkkale’de olacak. Nüfus mübadelesi sırasında yaşanan ve Kırıkkale Keskin’de geçen dramatik aşk hikayesi ‘Hasret’ ile yine Kırıkkaleli avukat bir baba kızı konu edindiği ‘İz’ adlı romanların yazarı olan Canan Tan, söyleşi sonrası okurlarının kitaplarını imzalayacak.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Devlet Tiyatrolarının Anadolu turnesi Kasım ayında başlayacak. Kasım ayı içinde bir oyunla Kırıkkale’de olacak Devlet Tiyatrolarını, 62 kişilik dev kadrosuyla ‘Devlet Halk Dansları Topluluğu’ gösterisi izleyecek. Öğretmenler günü kapsamında planlanan Devlet Halk Dansları’nın konser ve gösterisi 20 Kasım 2019 tarihinde olacak. Aralık ayında 3 Aralık Engelliler Günü için yapılacak etkinlikler kapsamında Ankara Devlet Türk Halk Müziği korosu konser verecek. Devlet Tiyatroları da farklı bir oyunla Kırıkkale’de olmaya devam edecek. Her ay Kırıkkalelileri en az bir konser ve bir tiyatro ile buluşturmak için hazırlıklarını Temmuz ayı içinde yaptıklarını belirten İl Kültür ve Turizm Müdür V. Aydın Demiröz, konserleri Cumhuriyet Bayramı, Öğretmenler Günü ve Engelliler Günü gibi özel günlerle birleştirerek, coşku, anma ve hatırlamaları birlik beraberlik duygusu içinde artırarak yapmayı arzu ettiklerini söyledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x