Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Hizmet-iş Kırıkkale’de üyesini artırdı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hizmet-iş Kırıkkale’de üyesini artırdı

Yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Celal Yünlü, bir yandan sendikal çalışmalar, diğer taraftan üye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bir çok belediye ile toplu sözleşmelerini tamamladıklarına vurgu yapan Başkan Yünlü, üye sayısının 1250’ye ulaştığını, şube olarak yeniden profesyonel olduklarını söyledi.

DÜZENSİZLİKLER GİDERİLDİ

Gönül sofrasında yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek şube başkanlığı döneminde yapılan çalışmaları değerlendiren Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Celal Yünlü, üyeleriyle sendika arasındaki kopukluğu düzelttiklerine dikkat çekti. Üyelerini iş yerinde ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Başkan Yünlü, “Bu diyalogumuzu sağladıktan sonra asıl işimiz Tüm Belediyelerimizdeki düzensiz ödenen maaşları her ay vaktinde ödenmesini sağlamak oldu. Bu işimizi düzelttikten sonra ikinci çabamız tüm üyelerimizin içerdeki birikmiş maaşları alabilmek için mücadelemiz başladı. O dönem Belediye Başkanlarımızla ve Milletvekillerimizle yoğun bir görüşme mesaisi başlatmış olduk. Bu görüşmelerimizin sonucunda yapmış olduğumuz mücadelemize birer birer çözüm bulmaya başladık ve çok şükür bugünkü Belediye Başkanlarımız işçilerimize daha çok değer verip zamanında işçi arkadaşlarımızın alın terini ve hak etmiş olduklarını zamanında ödeme yapılmaktadır. Basın aracılığı ile başta Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve tüm Belediye Başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

ÜYE SAYIMIZ 348’DEN 1250’YE YÜKSELMİŞTİR

2011 Nisan ayında çıkan torba yasasından dolayı 1071 üyeden Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğüne giden işçilerle birlikte üye sayısının 348’e düştüğünü hatırlatan Başkan Yünlü “Hak-İş Konfederasyonumuz Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımızla görüşme yaparak zorlu bir mücadelenin sonucunda tüm kamuda çalışan Taşeron işçi arkadaşlarımızın Sendikal hakka kavuşturmak olmuştur. Bu hakka arkadaşlarımızı kavuşturduktan sonra yeniden mücadele başlatıp kadrolu almaları ve işçi statüsünde kalmaları için mücadele başlatılmış olup halen devam etmektedir. Bu mücadeleyi fark eden Tüm taşeron işçi arkadaşlarımız Hak-İş ilgi duymaya başlamış, Hak- işe bağlı Tüm sendikalara destek vererek üye olmaya başlamışlardır. Bu gün ise Şubemiz Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Kredi Yurtlar Kurumu, Yüksek İhtisas Hastanesi, MKE Destek Tesisleri Müdürlüğü İtfaiye Amirliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanları. Gençlik hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Özel idare Bu Kurumlardaki Tüm çalışanlarımız bizlere üye olarak Bugün sayımız olan 1250 ulaştırmıştır. Ve Hak-iş Kendi iş kolunda zirve yapmış Türkiye birincisi olup 615.000 üye sayısına Hizmet-İş Sendikamız 251 Bin 122 ulaşmıştır. Bize üye olarak destek veren tüm işçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

HABER: MEHMET ERKOÇ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x