Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Hükemeti MHP’ye şikayet ettiler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MHP Kırıkkale milletvekili Adayları Seyit Ahmet GÖÇER, Av.Halil ÖZTÜRK ve Merih KARAYOL Eşleriyle beraber Celal Bayar Parkında Hıdırellez Şenlikleri için piknik yapan vatandaşları gezdi.  Parktaki vatandaşlarla sohbet eden ve onların dertlerini dinleyen MHP Adaylarına vatandaşlar özellikle pahalılıktan ve işsizlikten dolayı hükümeti şikayet ettiler.

AKP gençlere sahip çıkmıyor

Celal Bayar gezisi sırasında bir grup genç ile sohbet eden  MHP adayları, gençlerden MHP’ye oy istediler. Bu sırada bir gencin ilk kez oy kullanacağını ve Ak Partiye oy vereceğini söylemesi üzerine Gençlere hitaben konuşan Milletvekili adayı Merih KARAYOL, “ okuyormusunuz gençler. Üniversite sınavlarında her geçen sene sorular daha da zorlaşıyor ve ülkemizde sınava giren öğrencilerin yaklaşık %40 herhangi bir bölüme yerleşemiyor. Bir yılı heba oluyor. Sizin oy vermek istediğiniz AKP hükümeti bizim gençlerimize sahip çıkacağına Suriyelilere sahip çıkıyor. Bakın Başbakan diyor ki; “Suriye’den gelen gençleri SINAVSIZ üniversitelere yerleştireceğiz” diyor, hatta sözlerinin devamında Suriyelilere çalışma izni çıkartacağız onlara iş vereceğiz diyor. Şimdi soruyoruz sizlere sevgili gençler. Evinizde abisi, babası işsiz olan varmı mutlaka vardır. İşsizlik o kadar zorki, hele hele evli olup çoluk çocuğu olup akşam eve giderken ona bir şey alamamak, evinde yiyecek ekmeğe muhtaç olmak, çocuğunun ilacını, okul ihtiyaçlarını karşılayamamak o kadar acı ki, benim vatandaşım aç iken çaresiz iken bize ne elin Suriyelisinden. Önce biz kendi öğrencilerimize yerleştirelim üniversitelere. Önce biz kendi işsizlerimizi yerleştirelim işe değilmi.!!!” diye sordu.

Oyum MHP olacak

“ Sevgili gençler bakın ben arap ülkelerinde Dubai de, Katar da uzun süre kaldım ve oralarda işler yaptım.” Sözleriyle konuşmasına devam eden Karayol, “ bu ülkeler şu anda dünyanın en zengin devletleri arasında ve ne yazıkki bunlarda arap. Biliyorsunuz ki Suriyelilerde, Mısır da arap ama onların hiç umarlarında değiller. Hiç düşünmüyorlar ve hiçbir yardımda bulunmadılar o çaresiz insanlara.” Dedi.  Sohbet sırasında Milletvekili adayı KARAYOL’unsözü keserek  AKP ye vereceği yönündeki kararını değiştirdiğini söyleyen genç, “biz bunları bilmiyorduk, elbette bir Suriyelinin Üniversiteye sınavsız yerleştirilmesine karşıyım. O girerse ben dışarda kalacağım, veya diğer arkadaşım veya komşumun oğlu. Sayın adaylarımız size söz veriyorum İLK OYUM MHP ye olacak, hatta yemin ediyorum İLK OYUMU MHP ye vereceğim” diyerek kararını değiştirdiğini söyledi.

Köylüden yoğun ilgi

MHP Kırıkkale milletvekili Adayları Seyit Ahmet GÖÇER, Av.Halil ÖZTÜRK ve Merih KARAYOL Celal Bayar ziyaretinden sonra hep birlikte Kazmaca Köyüne Gittiler. Burada da Hıdırellez Şenliklerine katılan MHP Adaylarına Kazmaca halkı samimi ve sıcak bir ortamda karşıladı. Köy muhtarına Türk Bayrağına sarılı Kuranı Kerim hediye eden adaylara köy halkı yoğun ilgi gösterdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu