Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Hürriyet ve istiklalin ölümsüz abidesi: ‘30 Ağustos’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Kırıkkale’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKILDI

Kırıkkale’de kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda başladı. Buradaki törende Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı anıta çelenk sundu. Ardından Fevzi Çakmak Caddesi’nde devam eden törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Yüzbaşı Serkan Elri, günün anlam ve değerini belirten yaptığı konuşmasında 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesi olduğunu söyledi.

TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILAN BİR DESTAN

Yüzbaşı Serkan Elri, böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmaktan gurur duyduklarını belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kahraman ordumuzun halkımızla birlikte vatanımıza ve bağımsızlığımıza karşı yönelen saldırılara karşı, tarihe altın harflerle yazılan bir mücadele vererek kazandığı büyük zaferin 96’ncı yıldönümünü kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz.

BAĞIMSIZLIĞIMIZI VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ SİMGELİYOR

26 Ağustos 1922’de başlayan ve tarihimizin en çetin mücadelelerinden olan başkomutanlık meydan muharebesinde kazandığımız zafer milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne tutkusunu simgeleyen, eşine az rastlanılan kahramanlık destanıdır. Yüce Önder Atatürk büyük taarruz 30 Ağustos’un anlam ve önemini her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekat Türk ordusunun, Türk subay ve komuta heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihe bir kere daha geçiren muazzam bir eserdir. Bu eser Türk milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin ölümsüz bir abidesidir. 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA DEK VAR OLACAK

Bu eseri yaratan bir milletin evladı, bir ordunun başkomutanı olduğundan ‘mutluluk ve bahtiyarlığım sonsuzdur.”ifadesini dile getirmiştir. Bizlere bu eşsiz zaferleri armağan eden canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan büyük kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin onun temel değerlerini, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğini korumak ve yaşatmaktır. Bu sorumluluğu yerine getirmek Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuz dek var olmasının en önemli koşuludur.

RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Bu vesileyle kutladığımız bu eşsiz zaferin mimarı ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kahraman silah arkadaşlarının ve aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, bu zaferin elde edilmesinde olduğu kadar bu zaferin kazanımlarının korunması için verilen mücadelelerde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de saygıyla şükran ve minnetle anıyoruz.”  Tören, şiir dinletisi ve halk oyunlarının ardından askerlerin geçişiyle son buldu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x