Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Huzurköy Türkiye’de Sembol Bir Projedir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında Kırıkkale Valiliği himayelerinde yürütülen Türkiye’de sembol bir proje olan Huzur Köy Yatılı Rehabilitasyon Merkezi’nde yürütülen faaliyetleri yerinde inceledi.

HABER: YELİZ ERDEM

Farklı illerden gelerek yatılı rehabilitasyon merkezimizde tedavi gören bireylerle yakından ilgilenen Vali Tekbıyıkoğlu, yatılı rehabilitasyon merkezimizde bulunan üç cins domatesin yetiştiği ve hasadı yapılan salatalık seralarında çalışan ve 6 aydır merkezde tedavi gören Fatih ve 1 aydır merkezde bulunan Caner ile sohbet etti.

Ardından Sanat atölyesinde, kış döneminde yapılan sanat eserlerini inceleyen Vali Tekbıyıkoğlu, “İlk defa burada kendimi buldum. Kendi benliğimi yakaladım.” diyerek kendini ifade eden Murat’ın el emeği göz nuru eserlerini inceledi. Sanat atölyesinde “Burası sosyal yaşam ile amatem arasında bir dinlenme yeri. Sınavınız var. Dışarda daha büyük sınavınız var. Gerekli programları burada alıyorsunuz.” diyerek sözlerine devam eden Vali Tekbıyıkoğlu, atölyede çalışanlara kolaylıklar diledi.

Kaynak atölyesi ile incelemelerine devam eden Vali Tekbıyıkoğlu, atölyede üretilen 2 metre ve 1,5 metre uzunluğundaki bankları, solucan gübresi üretimi için yapılan ürünlerin incelenmesinin akabinde tesiste bulunan ve yetiştirilen meyve ve sebze fide bahçelerini gezdi.

Yatılı tedavi gören bireyler ve programa katılan kurum müdürler ile tesisin bahçesinde hasbihal eden Vali Tekbıyıkoğlu, madde bağımlılığı ile mücadelede önleyici ve koruyucu hizmetler kapsamında 678 bireyden, %70-80 oranında başarının sağlandığına değindi. Kişi bağımlı olduktan sonra sürecin daha uzun olduğuna, önleyici ve koruyucu hizmetlerin önemli olduğunu söyleyen Vali Tekbıyıkoğlu, sohbet sırasında yatılı tedavi gören kişilerin hayat hikâyelerini dinledi. Vali Tekbıyıkoğlu, “Bu alanda yapılan her mücadelenin Milli Mücadele kadar kıymetlidir. Hangi millet kendi evladını koruyabilirse, o millet gelecekte daha fazla söz sahibi olacak.” dedi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu