GündemManşetSpor

IAAF Çocuk Atletizmi Semineri yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun (TAF) ortaklaşa yürüttüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun ev sahipliğinde “IAAF Çocuk Atletizmi Semineri” gerçemleştirildi.

GENİŞ KATILIM
Ortaklaşa düzenlenen seminer üniversite öğrencileri, beden eğitimi öğretmenleri, atletizm antrenörleri ile Aksemsettin Ortaokulu ve İsmet Aydınlı Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 07-12 yaş grubundaki kız ve erkek 300 öğrencinin katılımı ile Kırıkkale Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. İki gün süren seminere konuşmacı olarak Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Fatih Çintımar, IAAF Koordinatörü Necdet Ayaz, Çocuk Atletizmi Eğitmeni Ertay Seyrek, Dr. H. Ahmet Pekel, Prof. Dr. Rüştü Güner, Doc. Dr. Perican Bayar, Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Efsane Şampiyon Atletlerimiz Muharrem Dalkılıç, İsmail Akçay, Hamza Canavar, Mehmet Yurdadön katıldı.

UYGULAMALI EĞİTİM
IAAF Çocuk Atletizmi Eğitmeni Dr. H. Ahmet Pekel, “Çocuk Atletizmine Giriş ve Yeni Nesil”, “Çocuk Atletizmi ve Okullar”, “Çocuklarda Duyarlı Evreler”, “Çocuk Atletizmine Giriş”, “Çocuk Atletizmi Eğitim Kartları”, “Çocuk Atletizmi Antrenman Hazırlığı”, “Yarışma Hazırlığı” gibi konularda hem torik hem de uygulamalı eğitim verdi.

NEYİ BAŞARDILAR
Ertay Seyrek “Çocuk Atletizmi Genel Antrenman Bilgisi” konusunda 6 oturumdan oluşan seminerini sundu. Prof. Dr. Rüştü Güner Dopingle Mücadele hakkında, Doç. Dr. Perican Bayar ise “Çocuk Psikolojisi” konulu seminer verdi. Efsane Şampiyon Atletlerimiz Muharrem Dalkılıç, İsmail Akçay, Hamza Canavar, Mehmet Yurdadön ise, “Şampiyonlar Nasıl Başladılar?, Neyi Başardılar?” başlıklı sunumu yaptı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Seminerin 2. Gününde Dr. H. Ahmet Pekel Teknik Taktik Uygulamasını Aksemsettin Ortaokulu ve İsmet Aydınlı Ortaokulu 07-12 yaş grubundaki 300 kız ve erkek çocuğun katıldığı seminerde uygulamalı olarak anlattı. Eğitime Kırıkkale Üniversitesi Spor salonunda yapıldı. Çocukların hem eğlendi hem spor yaptığı uygulamalı eğitim renkli görüntülere sahne oldu. Seminer sertifika töreninin ardından anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu