Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İhracatımız 19 milyon dolar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

EKONOMİ BAKAN YARDIMCISI FATİH METİN, “30 MİLYAR DOLARLIK OLAN İHRACATIMIZI, 197 MİLYAR DOLAR’A ÇIKIRTIK”

 

İhracatımız 19 milyon dolar

Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen İhracat Teşvikleri bilgilendirme programı Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı. Kırıkkale’nin ihracatı hakkında bilgiler verilirken, TSO Başkanı Ahmet Varlı, Makine Kimya Endüstri Kurumu (MKE) ve TÜPRAŞ haricinde Kırıkkale’nin ihracatının 19 milyon Dolar olduğunu açıklandı.

 

İHRACAT YAPAN FİRMA SAYISI 20

Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi odasında gerçekleştirilen İhracat Teşvikleri Bilgilendirme programının açılışında Ekonomi Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya ve Ekonomi Bakanlığı Daire Başkanı Sait Cordan İhracat Teşvikleri hakkında sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. İlk olarak açıklamalarda bulunan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, “2017 yılı sonu itibari ile ilimizin ihracatı 19 milyon dolar. İhracat yapan firma sayımız 20. İhracat rakamımız TÜPRAŞ, MKE, odamıza üye olan ancak kayıtları dışarda olan firmaları da kattığımız zaman rakamsal olarak ilimiz ileride ama bu rakamlara TÜPRAŞ ve MKE dahil değil. İhracat ekonominin en büyük göstergesi. İnşallah burada yapılan bilgilendirmenin ardından ihracat rakamlarımız ve ihracat yapan firmalarımızın sayısı artacaktır” ifadelerini kullandı.

 

HEDEFLERİ BÜYÜK ÜLKEYİZ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de sürdürdüğü “Zeytin Dalı” harekatından bahsederek konuşmasına başlayan Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte Türkiye’nin ekonomik ve çeşitli alanlarda büyüme kaydettiğini belirtti. Metin, “Biz iktidara gelmeden hemen önceki yıl bir kriz yaşanmıştı. Esnaflar zor durumda, yatırımcı ve ithalat yapacaklar büyük sorunlar yaşıyordu. İşte bizler hedefler büyük ülkemizin önündeki bütün engelleri kaldırarak, bu sorunlara neşter vurduk” dedi.

 

FUARLARI DESTEKLİYORUZ

Hükümet olarak yatırımcı ve iş adamlarının önündeki engelleri kaldırdıklarına değinen Metin, “30 milyar dolarlık olan ihracatımızı, 197 milyar dolar seviyelerine çıkarttık. Ülkemizin daha da gelişmesi ve büyümesi için yeni ihracatçıların ortaya çıkması gerekir. Bu kapsamda da fuarların önemi çok büyüktür. Çünkü fuarlar, pazarcı ve pazarın, müşterinin buluştuğu, o ürüne dikkatlerin çekildiği bir yerlerdir. Bakanlık olarak bu konuda iş adamlarımızın fuarlara katılmaları için gerekli desteği sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

İHRACATÇI SAYILARINI ARTIRMALIYIZ

Kırıkkale’nin neye ihtiyacı var, ekonomik ve çeşitli yatırım alanlarında hangi bölümde çalışmalar yapılıyor bunların değerlendirileceğini söyleyen Metin, “Belirlediğimiz rakamlara göre Kırıkkale’de 20-30 adet ihracatçı var. Üretici ve üretim sayılarını artırmamız gerekir. Bu sayılar arttıkça ithalat ve ihracat rakamları da artış gösterecektir. Yeni ihracatçılarımızın ortaya çıkması için onlara belirli bir miktarda hibe destekleri de sağlıyoruz” ifadesinde bulundu.

 

EKONOMİSİ GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ

Türkiye’den dışarıdaki ülkelere ihracat yapmak için kapı kapı dolaşmanın vakti olduğuna değinen Metin, “Bizler iş adamlarımızın, yetkililerimizin bu konuda onlara her türlü maddi manevi desteği sağlıyoruz. Bakanlık olarak sağlamış olduğumuz bu destekler karşısında isteklerimiz yatırımların, ihracatın artmasıdır. Dışarıdaki ülkelere gidilerek, ekonomimizin ne kadar güçlü olduğunu göstermemiz, yatırımcıların nasıl teşvik edildiğini göstermemiz gerekir” diye konuştu.

 

MPT-76 YERLİ VE MİLLİ SİLAHIMIZDIR

Ekonomi bakanlığı olarak Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni önemsediklerine vurgu yapan Metin, “Kırıkkale, MKEK ve Silah OSB ile savunma sanayinin merkezidir. Afrin’de sürdürülen operasyonlarda kullanılan Milli Piyade Tüfeği (MPT-76)’da, Kırıkkale’de üretilen yerli ve mili silahımızdır. İşte bizler daha düne kadar kendi silahını, mühimmatını üretemeyen ülke iken ekonomi güçlülüğümüzün nerelere kadar geldiğini görebiliyoruz” dedi.

 

KIRIKKALE’NİN İHRACAT RAKAMI 19 MİLYAR DOLAR

Kırıkkale’den yurtdışına çok sayıda un ihracatının yapıldığını vurgulayan Metin, “Kırıkkale’nin ihracat rakamı belirlenen verilere göre 19 Milyar dolardır. Sadece un alanında değil, ekonomiye katkı sağlayacak her alanda çalışmaların yapılması ve bu rakamların daha da artması gerekir” dedi. Daha sona Vali Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Saygılı, İl Başkanı Dağdelen ve TSO Başkanı Ahmet Varlı’da toplantıda konuşma yaptı.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

TSO Toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Akçelik, il yöneticileri ve çok sayıda ticaret ve sanayi iş adamı katıldı.

 

Haber-Foto: Burak Can

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x