Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İklim Değişiyor Tarımda Değişmeli

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Her yıl 16 Ekim’e denk gelen Dünya Gıda Gününün bu yılki temasını “İklim değişiyor. O halde gıda ve tarım da değişmeli” konusu oluşturuyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün yaptığı araştırmalara göre dünya genelinde 795 milyon kişi gıdaya ulaşmakta zorluk çektiği, yani her dokuz kişiden biri açlık sorunuyla karşı karşıya olduğu belirlenmiştir. İklim değişiyor, o halde gıda ve tarım da değişmeli sloganını yer aldığı 2016 Dünya Gıda Günü, iklim değişikliğine uyum sağlamak için değişim yapılması gereken yedi gıda ve tarım alanını konu ediniyor. Değişimin olması gereken yedi alan: Ormancılık, Tarım, Hayvancılık yönetimi, Gıda israfı, Doğal kaynaklar, Balıkçılık ve Gıda sistemleridir. Dünyada gıda yetiştirmemiz ve sağlıklı hayatlar sürmemiz için verilen kaynaklar toprak, su, hayvanlar ve bitkilerdir. Su ve toprak olmadan gıda yetiştiremeyiz. Su kirli olduğunda ve toprak tüm zengin minerallerini, yani verimini kaybettiğinde ise yeterince sağlıklı ve besleyici gıdalar yetiştiremeyiz. Herkes için güvenli ve besleyici gıdalar yetiştirmeye devam etmek istiyorsak, doğal kaynaklarımızı korumamız gerekir. Ayrıca doğal kaynaklarımızı sürdürülebilir şekilde yönetirsek hem açlık hem de iklim değişikliği ile mücadele edebiliriz.

Dünya Gıda Gününün temasıyla ilgili olarak açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı  YILMAZ; “iklim değişikliğinin tarımsal üretime etkisi ve önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağı öngörülen gıda yetersizliğine dikkat çekmek için artan dünya nüfusu ile birlikte taleplerin karşılanması, iklimsel değişikliklere bağlı olarak ürünlerde oluşan değişiklikler ve doğal felaketlerin yaşanması nedeniyle karşılaşılan sorunlara göre planlama yapılması gerektiği konularının öne çıktığı belirlenmiştir” dedi.

Sırrı YILMAZ; bizim üzerimize düşen görev güvenilir gıda ve kaliteli tarım ürünlerine herkesin ulaşmasını sağlamaktır, “tarımı iklim değişikliğine uyumlu hale getirerek sıfır açlık nesillerine ulaşmak dileğiyle gıda günü hayırlı olsun diliyorum “dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x