Gündem

İkramiye Tüm Emeklilerimize Verilmelidir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan oturumda gündem dışı söz alarak, emeklilerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

HABER: TAHİR ERDEM

Milletvekili Önal yaptığı konuşmada “Sayın Cumhurbaşkanı tarafından emeklilere tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılacağı, bu ödemenin de Kasım ayından itibaren hesaba yatırılacağı. Emekli olup da fiilen çalışan emeklilerimizin bu ödemeden yararlanamayacağı açıklandı. Bu açıklama tüm emeklilerimizde büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Asıl konuşulması gereken bu ülkede emekli olmasına rağmen emeklilerimizin çalışmak zorunda kalıyor olmasıdır. Geçinemediği için çalışmak zorunda kalan emeklilerimiz bu düzenlemeyle adeta cezalandırılmıştır. Her geçen gün yaşam maliyetinin arttığı, her sabah iğneden ipliğe gelen zam haberleriyle uyandığımız bu ortamda emeklilerimiz yaşam mücadelesi veriyor.

Yıllarca çalışan, emek veren emeklilerimiz sadece insanca yaşayabileceği bir ücret verilmelidir. Bunun için de en düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine çıkartılmalı, emekli ikramiyeleri arttırılmalı, çalışan, çalışmayan ayrımı yapılmaksızın ikramiye tüm emeklilerimize verilmelidir” dedi.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu