Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

‘İlk yardım eğitimleri yaygınlaşmalı’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yahşihan Kaymakamlığı personeline yönelik yapılan “Temel İlk Yardım Eğitimi sonucunda kursu başarıyla tamamlayan personele sertifikaları verildi. İl Sağlık Müdürü Uzun, Kırıkkale’de her aileden en az bir bireyin ilk yardım eğitimi alması gerektiğini söyledi.

‘SERTİFİKALARI KAYMAKAM VERDİ’

Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen’in makamında düzenlenen törene Dr.Alaaddin Savaş Sanin, Uzm. Dr. Ergün Karahanlı, İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Murat Ağırtaş ve İl Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Uzun’un yanı sıra Sağlık Bakanlığı saha katıldı.

İLK YARDIM İÇİN EĞİTİM ŞART

Törenin ardından açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun yaptığı açıklamada; “İnsanlar, yaşamları boyunca her an, ilkyardım gerektiren durumlarla karşılaşabilirler. Zamanında yapılacak ilkyardımla hasta ya da yaralının yaşamı kurtarılabilir. Acil müdahale gerektiren durumlarda birkaç saniyelik bir gecikme bile hastanın yaşamla ölüm arasındaki durumunu etkileyeceğinden, ilk yardımcı yapacağı uygulamaları geciktirmeden sürdürmek zorundadır. Ülkemizde yaşanan kaza oranı sıklıklarını göz önünde bulundurduğumuzda, bilinçli ve kuralları iyi özümsemiş ilk yardımcı kişi sayısının maalesef yetersiz kaldığını görüyoruz.  İlkyardım konusunda dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise, ilkyardım uygulamalarının  bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerce yapılması gerektiğidir. Müdahale edilen hastanın  durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan kesinlikle kaçınmak gerektiğidir” dedi.

BİN 679 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Bu güne kadar bin 679 kişiye ilk yardım eğitimi verildiğini sözlerine ekleyen Uzun, “Bu eğitimi il genelinde her ailede en az bir bireye vermeyi, ilkyardım konusunda yeterli düzeye ulaşmayı amaçlamaktayız. İlkyardım becerisi, gerektiği hallerde bazı uygulamaları yapma, bazı uygulamaları da yapmama ya da yapılmasını engelleyici önlemler alma becerisidir. Hasta ya da yaralının yaşam şansını arttırmak, oluşabilecek sakatlanmaları önlemek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için ilkyardım gereklidir. İlkyardımın doğru yapılabilmesi için de ilkyardım eğitimi zorunludur. Bu yüzden herkesi ilk yardım eğitimlerine davet ediyoruz. Eğitimde derceye giren personelimize görterdikleri duyarlı çabalarından dolayı takdir ediyorum” dedi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu