Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İnsan hakları ihlalleri hat safhada

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Enerji Bir Sen ve Genç Memur Sen Şubesi tarafından ortak organizasyonla gerçekleştirilen 10 Aralık İnsan Hakları Günü konulu konferans MKE Destek Tesisleri Eğitim Salonu’nda gerçekleşti.

İKİ KONUŞMACI

Programımıza Başbakanlık İnsan Hakları Kurumu Eski Başkanı ve Başbakanlık Uzmanı Mehmet Altuntaş ve Ak Parti Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı ve Kırıkkale Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Mustafa Babayiğit konuşmacı olarak katılırken, Programın Moderatörlüğünü Şube Başkan Yardımcımız Mahfuz Ayan yaptı. Programımıza çok sayıda dinleyici katıldı.

‘KUTLAMA KAVRAMI YERİNE OTURMUYOR’

Şube Başkanı Cebrail İbiş konuşmasında şunları söyledi; “10 Aralık İnsan Hakları Günü, aynı zamanda İnsan Hakları İçin Mücadele ve Dayanışma Günü’dür. Kamuoyunda genellikle  ‘İnsan Hakları Günü Kutlanıyor’ ifadesi kullanılır. Ancak, dünyada bu kadar insan hakları ihlali yaşanırken ‘kutlama’ kavramının yerine oturmadığı görülüyor.  En büyük insan hakkı ihlali ‘yaşam Hakkı’nın ortadan kaldırılması ve işkencedir. Bu kapsamda en çok insan hakkının ihlal edildiği, insanların yok edildiği, bağımsızlığının ve özgürlüğünün elinden alındığı ve işkenceye uğradığı savaşlardır.

DÜNYADA İNSAN HAKKI İHLALLERİ HAT SAFHADA

Bugün ABD ve Onun işbirlikçileri Irak, Afganistan, Mısır, Suriye, Arakan ve Doğu Türkistanda kadın, çocuk, yaşlı demeden yüz binlerce insanı öldürmekte, böylece insanların en değerli hakkı olan yaşam hakları ellerinden alınmaktadır. Aynı zulmü İsrail Filistin’de sürdürmekte,  her gün çocuk katliamlarına bir yenisini eklemektedir.

FAZLA MESAİ VERİLMEMESİ DE İNSAN HAKKI İHLALİDİR

Bunların yanında insanın emeğinin karşılığını alamamasının da bir insan hakkı ihlali olduğunu düşünüyoruz. Bugün eşit işe eşit ücret ilkesinin tam anlamıyla uygulanmaması nedeniyle çalışanların büyük bir bölümü emeğin tam karşılığını alamamakta,  Anayasa’da angarya yasak olmasına rağmen bazı kurumlarda fazla mesai ücretinin karşılığı ödenmemektedir. İdarecilerin keyfine göre adil olmayan sicil notları tutulmaktadır. Bütün bunlar kişinin yaşamını ve geleceğini olumsuz etkilemektedir.

 

TOPLU SÖZLEŞME VE GREV HAKKI

Enerji Bir-Sen olarak,  örgütlenmenin engellenmesini de bir insan hakkı ihlali olarak görüyoruz. Bu çerçevede toplu sözleşme ve grev hakkının verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca son süreçte demokratik devlet tanımı, yargının Anayasayı da ihlal eden kararlarıyla yargı devletine dönüşmektedir. Bunun için yapılması gereken ise iktidar ve muhalefet partilerinin ortak akılda buluşarak;  demokrasiden, sivilleşmeden ve özgürleşmeden yana yeni bir Anayasa’nın yapılmasını sağlamaktır” Programın sonunda konuşmacılara teşekkür plaketleri verildi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu