Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Sessiz öldürücü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Murat Eke, kış ayı nedeniyle vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyararak, “Kış aylarında aylarında şiddetli esen lodos nedeniyle gazete manşetlerinden soba zehirlenmeleri eksik olmuyor” dedi.

BACALARI TEMİZLEYİN

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Murat Eke,, bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba ve şofben zehirlenmelerinin hemen her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek, “Karbonmonoksit renksiz, tatsız, kokusuz, yanıcı zehirli bir gazdır. Bu yüzden de fark edilmesi zor olup ‘sessiz öldürücü’ olarak da adlandırılabilir. Bu nedenle, zehirlenmeleri de çok ağır ve öldürücü olur. Isıtma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluşur. Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeniyle meydana gelir” dedi.

KISA SÜREDE MÜDAHALE GEREK

Eke sözlerine şöyle devam etti: “Zehirlenmelerin kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmadığı taktirde ölümle sonuçlanabilir. Vatandaşların soba zehirlenmelerine maruz kalmaması için yetkili ve duyarlı kesimler tarafından uyarılar yapılsa da maalesef sonuç değişmiyor. Özellikle de sonbahar aylarında şiddetli esen lodos nedeni ile gazete manşetlerinden soba zehirlenmeleri eksik olmuyor.”

 

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu