Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

İŞKUR Müdürü Ay başkent yolcusu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yaklaşık 2 yıldır Kırıkkale’de görev yapan Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Arif Ay, Başkent Ankara’ya İl Müdürü oldu. Tayin dolayısıyla personelle veda yemeğinde bir araya gelen destek veren herkese teşekkür etti.

 

10 BİN İŞSİZE İŞ

Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Arif Ay, Ankara İl Müdürlüğüne atandı. Başkent Ankara’ya İl Müdürü olarak tayin olan Ay İŞKUR Kırıkkale personeliyle veda yemeğinde bir araya geldi. Yemekte konuşan İl Müdürü Ay “Yaklaşık iki yıl görev yaptığım Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürlüğü görevinden Ankara İl Müdürlüğüne atandım. Görev yaptığım dönem içerisinde destek veren herkese teşekkür ediyorum. 2 yıllık süre zarfında Kırıkkale’de elimizden gelenin fazlasını yapmaya, Kurumumuzu umut kapısı olarak gören iş arayan, engelli ve eski hükümlü kardeşlerimize karşılıklı saygı ve anlayış içerisinde, kendilerini rahat ifade edebildikleri bir ortam, durumları sebebi ile oluşan stres ve travmaları daha çabuk atlatmalarını amaçlayan bir anlayışla sorunlarına çözüm bulmaya, işverenlerimize Kurumumuzun sunduğu tüm hizmetlerden azami düzeyde faydalanmalarını amaç edindik. Görev yaptığım iki yıl boyunca 10 bin işsizin Kırıkkale ve çevre illerde istihdamı sağlandı. Toplum Yararına Programlar (TYP) ‘den son iki yılda çevre illere göre oldukça yüksek bir oranda Kırıkkale’nin yararlanmasını sağladık” diye konuştu.

 

 

TÜRKİYE GENELİNDE İLK 10’A GİRDİK

İl Müdürü Ay, 2018 yılının ilk beş aylık döneminde 3000 kişinin işe yerleştirilerek Türkiye genelinde ilk 10 il arasına girmeyi başardıklarını, Son iki yılda 786 İşbaşı Eğitim Programından (İEP) 1784 kurumumuza kayıtlı iş arayanın yararlandığını, 50 Adet Meslek Edindirme kurslarından kurumumuzda kayıtlı 815 iş arayanın faydalandığını, 12 Adet Girişimcilik kursundan 309 kişinin girişimcilik sertifikası aldığını, Dezavantajlı gruplara yönelik 30 Engelli iş arayan kayıtlı işsizin Meslek Edindirme Kurslarına katıldığını, 58 adet TYP’den 3251 kişinin işe başladığını ve geçici gelir desteğinden yararlandığını, 2018-Temmuz ayı içerisinde 500 kişinin TYP’den işe başlayacağını belirtti. Madde Bağımlılarına yönelik TYP programından 47 madde bağımlısının faydalandığını söyledi. Ay; Türkiye genelinde 12 ilde oluşturulan ve ilimizde de 2018 yılında faaliyete geçen İş Kulüpleri projesi kapsamında 140 kişiye İş Arama Becerileri, CV Hazırlama, Mülakat Teknikleri konusunda eğitiminin verildiğini belirtti. Ay “Kurumumuz bundan sonraki dönemde aynı şevk ve azimle Kırıkkale’ye hizmete devam edeceğini, bu vesileyle Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürlüğündeki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi. Duygusal anların yaşandığı veda yemeği İl Müdürü Ay’ ın İŞKUR personeli ile tek tek vedalaşması ile son buldu.

 

HABER MERKEZİ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x