Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

İŞKUR’dan 75 Meslek Edindirme Kursu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planı kapsamında, 75 meslek edindirme kursu başlattı.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük eylem planı kapsamında, 75 meslek edindirme kursu başlattıklarını açıklayan İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin, “Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği kurumumuza kayıtlı iş arayanlara yönelik; bilgisayar işletmenliği, bilgisayar destekli muhasebe ve müşteri hizmetleri görevlisi asistanı, mesleklerinde, 25’er kişilik 3 grup olmak üzere toplam 75 kişilik meslek edindirme kursları başlattık. Kursiyerlerin kursa devam ettikleri her gün için 25 TL cep harçlıkları ve genel sağlık sigortası primleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Kurslar sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek.”dedi.

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

İŞKUR, KOSGEB, Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliğinde engelli ve eski hükümlülere yönelik 45 kişilik girişimcilik eğitim programının devam ettiğini belirten İl Müdürü Tekin; kursiyerlere sertifika verileceğini söyledi. İl Müdürü Tekin; ayrıca Ekim ayı için de yine farklı mesleklerde kursların başlatılmasına yönelik planlamanın yapıldığını ve bu kapsamda gümüş kazaz örücülüğü, Erzincan çelik kalem bakır işlemeci ve öz bakıma destek elemanı kurslarının da başlatılacağını ifade etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x