Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

İslami ilimler fakültesine AB’den hibe

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale  İslami İlimler Fakültesinde ortak olduğu ‘Dezavantajlı Gruplarla İlgili Kurumlarda Manevi Bakım ve Psiko-Sosyal Bakım Uygulamalarının İncelenmesi’ isimli proje Ulusal Ajans’a başvurulan 492 proje içinde ilk 10’da yer alarak yaklaşık 60 bin  Euro hibe almaya hak kazandı.
 
 
Kırıkkale Üniversitesi  İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi olan  Yrd. Doç. Dr. F. Zeynep Belen ve Valilik Proje Uzmanı Dursun Açıkgül tarafından Ulusal Ajans’a sunulan “2015 Yılı Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği” kapsamında başvurdukları proje kabul edildi. Bu kapsamda İslami İlimler Fakültemizin de ortak olduğu ‘2015-1-TR01-KA104-020427 Dezavantajlı Gruplarla İlgili Kurumlarda Manevi Bakım ve Psiko-Sosyal Bakım Uygulamalarının İncelenmesi’ isimli proje desteklenmeye değer 10 proje içinde yer aldı. Projenin yürütücülüğünü yapacak İslami İlimler Fakültesi öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Zeynep Belen; proje kapsamında çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar, engelliler gibi dezavantajlı grupların entegrasyonu ve fırsat eşitliğine yönelik Avrupa uygulamalarının yerinde görülerek, ülkemizdeki dezavantajlı gruplar ile ilgili kurumların yetişkin eğitimi personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesini amaçladıklarını belirtti.
 
MANEVİ BAKIM
Yrd. Doç. Dr. Belen, projenin uzun vadede dezavantajlı grupların sosyal entegrasyonu, psikolojik sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, manevi bakım hizmetlerindeki gelişmelerin yerel, bölgesel ve ulusal platformlarda ülkemize yansıtılması açısından faydalı olacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Projemizin en önemli amacı Türkiye’de yeni bir uygulama olan fakat AB ülkelerinde yıllardır uygulanan manevi bakım (spuritialcare) uygulamasına yönelik katılımcıların farkındalıklarının, mesleki bilgi ve becerileri artması yönündedir. Bunun yanı sıra dezavantajlı grupların manevi, psiko-sosyal bakımlarına dair elde edilen veriler raporlaştırılacak ve proje çıktısı olarak dergi basılacaktır. Proje çıktılarının yaygınlaşması için sempozyum, panel gibi etkinlikler düzenlenecek ve konsorsiyum üyelerinin web sayfasında proje sonuçları yer alacaktır” ifadesini kullandı. Proje çerçevesinde İspanya, Almanya ve Macaristan’da proje konusu ile ilgili iki haftalık çalışma ziyaretleri gerçekleştireceklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Belen, projede engelli katılımcıların olacağını ve kadın katılımcılara öncelik verileceğinin altını çizdi.
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu