Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

İşletmelere son çağrı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü sanayi sicil kaydı konusunda işletmelere son çağrıda bulundu.

İŞLETMELERE BÜYÜK KOLAYLIK
Konu hakkında müdürlükten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu uyarınca üretim faaliyeti ile iştigal eden sanayi işletmelerinin üretim faaliyetine başladıktan sonra en geç iki ay içinde İl Müdürlüğümüzce tutulan sanayi siciline kaydolmaları gerekmektedir. Bu yükümlülüğünü süresinde yerine getirmeyen firmalara759 TL idari para cezası uygulanması yasal zorunluluktur.

SON GÜN 31 ARALIK 2014
Ancak bir defaya mahsus olmak üzere 6495 sayılı Kanunun 2. Maddesiyle getirilen değişiklikle süresinde sanayi sicile kaydolmayan işletmelerin 31.12.2014 tarihine kadar sanayi siciline kayıtlarını tamamlamaları halinde 759 TL idari para cezası uygulanmayacaktır.

ELEKTONİK ORTAMDA BAŞVURU
Kayıt işlemleri veya Bakanlığımızın https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden e-Hizmetler, Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda yapılabilmektedir.

KAPASİTE RAPORU ALMADAN ÜCRETSİZ KAYIT İMKÂNI
25 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan SGM 2014/11 Sayılı Sanayi Sicil Tebliği ile çalışan sayısı 10 kişiden az olan mikro işletmelerin kapasite raporu olmadan sanayi siciline ücretsiz kayıt imkanı getirilmiştir. Üreticilerimizin mağdur olmamaları için getirilen bu cezai işlem uygulanmadan 31 Aralık 2014 tarihine kadar sanayi sicil kayıtlarını yaptırmalarında yarar görülmektedir”

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu