Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

İstihdama teşvik

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi çalışmaları İtalya ziyareti ile devam etti.

 

KIRIKKALE’DEN DE KATILIM OLDU

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “Ahiler Kalkınma Ajansı Kayıtlı İstihdamı Teşvik Ediyor” projesi çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında kurumların kayıtlı istihdam konusunda uygulamaları ile ilgili bilgi almak ve iyi uygulama örneklerini yerinde görmek amacıyla planlanan İtalya ziyareti 10-15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi.

 

ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI

Ziyaret; AHİKA Personelinin yanı sıra proje kapsamındaki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir illerinde faaliyet gösteren Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri (SGK), Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri (İŞKUR), Ticaret ve Sanayi Odaları (TSO), Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlikleri (ESOB) ve Kırıkkale Üniversitesi temsilcilerinden oluşan heyetin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

İSTİHDAM POLİTİKASI

Heyet, program boyunca İtalya İşçi ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ulusal Sosyal Güvenlik Kurumu, Roma İş ve İşçi Bulma Kurumu, Giacomo Brodolini Vakfi Politika Araştırma Merkezi ve Roma Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’ne çalışma ziyaretleri gerçekleştirerek İtalya’nın istihdam politikası ve istihdam durumu hakkında temaslarda bulundu.  Son olarak, Roma Büyükelçisi Sayın Murat Salim Esenli’nin ev sahipliğinde Roma Büyükelçiliği’nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Tören Programı’na katılan heyet programı tamamlayarak yurda döndü.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x