Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Jandarma Drone İle Ormanları Denetliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale’de,olası orman yangınlarına yönelik jandarma ekipleri tarafından arazide dronla ve maket uçakla denetim gerçekleştiriliyor.

 


Jandarma Drone İle Ormanları Denetliyor

 

Kırıkkale Valiliğinin “Orman Yangınları ile Mücadele” komisyonu kararınca kent genelinde bulunan ormanlık alanları ve doğal hayatı korumak, meydana gelebilecek orman
yangınlarına anında müdahale edebilmek ayrıca olası kundaklama olaylarının önüne geçmek maksadıyla denetimler gerçekleştirildi.
Vatandaşların yoğun olarak kullandığı hassas bölgeler ile gözetleme kulelerinin dışında drone ve maket uçak, kamera ve fotokapan gibi sistemlerden de yararlanılarak kontrol edilmeye başlandı.
Öte yandan muhtarlar, çobanlar, avcılar, arıcılık yapanlar ve mevsimlik tarım işçilerine de jandarma ekiplerince orman yangınları ve anız yangınları konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılarak broşürler dağıtıldı.
Arazideki denetimler kolluk kuvvetlerinin yanı sıra orman işletme ekipleri tarafından 24 saat gözetleme ve denetimleri yapılıyor

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x