Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Joker işçilere de kadro hakkı tanınmalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, kamu kurumlarında şirket elemanı olarak çalışan personelin doğum iznine ayrılması, askere gitmesi veya sağlık gerekçesi ile işe ara vermesi halinde yerine geçici olarak çalıştırılan, kamuoyunda “Joker İşçi” olarak bilinen işçilerin kadroya alınmamasının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu bildirdi.

ANAYASA’NIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

Joker işçilere kadro verilmemesi konusunda Milli Savunma Bakanlığı’na soru önergesi veren CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, önergede şu ifadelere yer verdi: “Kamu kurumlarında şirket elemanı olarak çalışan personelin doğum iznine ayrılması, askere gitmesi veya sağlık gerekçesi ile işe ara vermesi halinde yerine geçici olarak çalıştırılanlar kamuoyunda “Joker İşçi” olarak bilinmektedir. Mart 2018 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Joker işçilerinde taşeron işçilere verilen kadro kapsamına dahil edilmesi için bir genelge yayınlanmıştır. Ancak bazı çalışanların genelgede öngörülen çalışma süresini taşımadığı için kadro alamadığı yönünde bilgiler ulaşmıştır. Hatta bir günlük bir süre nedeniyle kadro alamayan işçiler olduğu ifade edilmektedir. Bu durum Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi hak ve hakkaniyetle de uyuşmamaktadır. Bu kapsamda olan vatandaşlarımıza da bir hak daha tanınması yerinde olacaktır.”

MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

Önal, “Bu bağlamda; Kamuoyunda Joker İşçi olarak bilinen kaç personel kadroya alınmıştır? Bu işçilerin bakanlık ve kurumlara göre dağılımı nedir? Başvuru yaptığı halde kadroya geçirilemeyen personel sayısı nedir? Söz konusu vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için ek bir çalışma yapılacak mıdır? 10 yıl joker işçi olarak çalışan bir personelin 1 günlük süre nedeniyle kadroya alınmaması kamu hukuku ve vicdanı açısından bir olumsuzluk yaratmayacak mıdır?”ifadelerinde bulundu.

Mehmet Ali Soyer

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x