Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

K.Ü’de ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin’ Hazırlığı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2019 yılının “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmesinin ardında yıl boyunca yapılacak etkinliklerle ilgili Bilal Erdoğan’ında katılımıyla Kırıkkale Üniversitesi’nde hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

PROTOKOL İMZALANDI

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2019 yılının “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından Kırıkkale Üniversitesi ile Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı arasında protokol imzalandı. Kırıkkale Üniversitesi ile Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı arasında yapılan protokol törenine Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan da katıldı. İslam kültür ve medeniyetinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve yeni nesillere en doğru şekilde aktarılmasının hedeflendiği genelge kapsamında Kırıkkale Üniversitesi’nde de yıl boyunca bir dizi etkinlik düzenleyecek.

FARKLI ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Protokol töreninde açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “2019 yılı boyunca tüm Türkiye’de yapılacak etkinlikler; Kırıkkale Üniversitesi ile Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) ile koordineli bir şekilde yürütülecek. 2019 yılı boyunca, yedi farklı bölgede; yedi farklı Üniversitede, yedi farklı Valilikte, yedi farklı Belediyede olmak üzere toplam 21 ilde ve yurt dışında farklı etkinlikler düzenlenecektir. Bu bağlamda, Kırıkkale Üniversitesi’nde “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Koordinasyon Merkezi” kurulmuş ve Merkez çalışmalarına başlamıştır.”dedi.

PROF. DR. FUAT SEZGİN KİMDİR?

Prof. Dr. Fuat Sezgin ömrünü İslam bilim tarihine adamış, son dönemin en büyük bilim tarihçilerinden birisidir. On binlerce el yazması eserleri okumuş, incelemiş ve bu kitaplar içinden, bilime katkı sağlamış çeşitli milletlerden Müslüman bilim insanlarının buluşlarını ortaya çıkarmıştır. Prof. Dr. Fuat Sezgin; İslam Medeniyetinin insanlık tarihine ışık tutacak pek çok buluşu gerçekleştirdiğini, günümüzde bulunan ve kullanılan pek çok araç gerecin de ortaya çıkmasına zemin hazırladığını, birinci elden kanıtlarla ispat etmiştir.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x