Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

K.Ü’de sanat sergisi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim elemanları Yrd. Doç. Şuayyip Yücel, Yrd. Doç. Dr. Hüda Yücel, Okt. Fatma Talia Yağız ve Okt. Buket Kaya tarafından hazırlanan 3. ve 4. sınıf Öğrenci Çalışmaları Opart-Popart Sergisi Üniversite Merkez Kütüphanesi Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER YAŞANDI
Rektör Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hakan Kocamış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çağlayan ve Kırgızistan–Türkiye Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Kurt tarafından açılışı yapılan sergiye Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Hamit Önal ve Yrd. Doç. Şuayyip Yücel, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve diğer fakültelerin dekanları ile birlikte çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

ÖNEMLİ ESERLER YER ALDI
Öğrencilerine sanatsal yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı sunarak, bireysel yeteneklerin gelişimi ve çalışma öz disiplininin oluşması amacıyla her dönem düzenli olarak Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından “Öğrenci Çalışmaları Sergisi” düzenlenmektedir. Bu kapsamda hazırlanan 2016-2017 Güz Dönemi III. ve IV. Sınıf Kavramsal Sanat Atölye Dersi öğrenci çalışmalarının yer aldığı Opart-Popart Sergisi 13 Aralık 2017 tarihine kadar Üniversite Merkez Kütüphanesi Sanat Galerisinde ziyaretçilerini bekliyor.

EL EMEKLERİ BULUNUYOR
Yoğun bir katılımla açılışı gerçekleşen sergide, ziyaretçiler farklı disiplinler için ortak tasarım dilini kavramayı sağlayacak temeli oluşturan ve öğrencilerin çok boyutlu düşünebilmelerini sağlayarak uygulamaya yönelik el ve zihin becerilerini geliştiren Optik Sanat ve Pop Sanat ile ilgili çalışmaları incelediler ve öğrencilerden bilgi aldılar.

 

ÇALIŞMALAR ÜRETİLDİ

Öğrenci Optik Sanat’ta hareket yanılsamasını ve ışığı kullanarak kompozisyonlar oluşturmuşlardır. Sistematik araştırma yaparak renklerle, biçimlerle, çizgilerle görsel etkiler yaratmaya çalışmışlardır. Pop-Art çalışmalarında ise günlük yaşamın özellikle TV, reklam, çizgi film, sinema v.b. iletişim araçlarını ifade aracı olarak kullanarak, klişeleşmiş ve imgeleşmiş öğelerin resimlerde kullanılması hedeflenerek çalışmalar üretilmiştir.  Tüm öğretim elemanlarını, öğrencileri ve sanatseverleri bu güzel çalışmaları görmeye davet ediyoruz” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x