Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sulakyurt

Kaçak avcılıkta son nokta

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

400 METRELİK AĞ ATTILAR

Sulakyurt Barajına kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından 400 metre ağ bırakıldığının tespit edilmesi üzerine başlatılan çalışma sonucunda yüzlerce balık kurtarıldı. Duruma tepki gösteren Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik “Biz yaklaşık 5 yıldır burada balık sayısının artırılması yönünde çalışma yaparken 400 metre ağ ile balık avlamak hangi vicdana sığar” diye konuştu.

DURUMU VATANDAŞLAR FARK ETTİ

Kırıkkale’nin Sulakyurt İlçesinde tarım arazilerinin sulanması amacıyla yapılan Sulakyurt Barajında yetkililer balık çeşitliliğinin ve sayısının artması yönünde çalışmalar yapmasına karşılık, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yapılan kaçak avcılık bu kadarına da pes doğrusu dedirtti. Kaçak balık avcılarının baraja 400 metrelik ağ attığı ortaya çıktı. Durumu fark eden ilçe sakinlerinden Rıza Gül ve Orcan Çelik durumu yetkililere haber vermesi üzerine başlatılan çalışma neticesinde ağa takılan 600’e yakın balıktan 400’ü kurtarılarak baraj sularına tekrar bırakıldı. 100’ün üzerinde balık ise telef oldu. Kurtarma çalışmalarına katılan Jandarma olayın faili veya faillerinin yakalanması için çalışma başlattı.

VİCDANSIZLAR BALIKLARI KATLETMİŞ

Ağ toplama ve ağa takılan balıkların kurtarılma çalışmalarına Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, ekipleriyle birlikte İlçe Jandarma komutanı ve vatandaşlar katıldı. Duruma tepki gösteren Belediye Başkanı bildik “Bizler yaklaşık 5 yıldır barajda balık sayısının artması için çalışma yaparken baraja 400 metrelik ağ atmak ne demek. Vicdansızlar baraja yumurtlaması için bırakılan balıkları katletmiş. Duyarlı vatandaşlarımız Rıza Gül ve Orcan Çelik beyler ve jandarma bölük komutanımız ve ekibine teşekkür ederim. Katliamı çok şükür engelledik. Ağa takılan yüzlerce balığı çok şükür ölmeden suyla buluşturduk. Bu günden sonra yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x