GündemManşet

Kaçakçıya hapis, muhbire ikramiye

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Adem Yurtdan, “Kaçakçılık kanununda yapılan son değişiklik ile kaçakçılık suçuna verilecek cezalar artırılarak yeniden belirlendi. Düzenleme ile eskiden 2 yıl olan hapis cezası alt sınırı 3 yıla çıkarıldı ve kaçakçılık suçlarına hapis cezasının uygulanmasının önü açıldı” dedi. 

Muhbirlere müjde!

Konu hakkında açıklama yapan Yurtdan şu bilgileri verdi; “Hapis cezalarının artırılmasının hemen ardından ise ihbar yolu ile yakalamalara ikramiye verilmesine ilişkin bir kanun değişikliği daha gerçekleşti. Düzenlemeye göre bir konteynır sigara yakalamasında (yaklaşık 750 bin paket) muhbire yaklaşık olarak 290 bin lira ödeme yapılabilecek. Ücretsiz ALO 136 ihbar hattı vatandaşa hizmet etmeye devam edecek”

Kaçakçıya hapis, muhbire ikramiye - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Adem Yurtdan

“Elini kolunu sallayarak gezemeyecekler”

Yurtdan şöyle devam etti; “Esnafı iş, devleti vergi geliri kaybına uğratan ve sağlık politikalarına da ciddi zarar veren kaçak sigara ile mücadelede esnafımızı umutlandıran önemli adımlar atıldı. Cezaların caydırıcılığının artırılması, suçluların elini kolunu sallaya sallaya sokaklarda dolaşmasını engelleyecek. Alınan bu önlemler esnaf açısından oldukça memnuniyet verici olmakla birlikte, çabaların kesintisiz sürdürülmesi son derece önemlidir”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu