Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kaçan kurban timi oluşturuldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla toplanan Kırıkkale Kurban Hizmetleri Komisyonu bayramla ilgili alınan tedbirleri kamuoyuna duyurdu. Komisyonun kararı gereği Satış ve Kesim yerlerinden kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için Kırıkkale Belediye Veteriner Müdürlüğünce “Kurbanlık Hayvan Yakalama Ekibi” oluşturuldu.

KAÇAN KURBAN EKİBİ OLUŞTURULDU

Vali Yardımcısı Başkanlığında, Belediye Başkanlığı, İl Müftülüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan “Kırıkkale Kurban Hizmetleri Komisyonu” toplanarak, 21-24 Ağustos 2018 tarihleri arasında idrak edilecek olan kurban bayramını vatandaşların huzur içerisinde kutlanması, kurban kesecek vatandaşların dini hükümlere, çevre ve halk sağlığına riayet edilerek kurbanlarını kesebilmelerine yardımcı olmak amacıyla gerekli tedbirleri aldı. Komisyonun kararı gereği, Satış ve Kesim yerlerinden kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için Belediye Veteriner Müdürlüğünce “Kurbanlık Hayvan Yakalama Ekibi” oluşturuldu. Bu konuda vatandaşlar Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün (0318) 295 10 32 numaralı sabit telefonundan ya da 0535 045 20 14  no’lu cep telefonu numarasından yardım alınabilecekler.

KURBAN KESİM ÜCRETLERİ

Kurban satış yeri olarak, Arpalık Çukuru Mevkiinde meskun bulunan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binası karşısındaki Belediye Açık Hayvan Pazarı belirlendi. Komisyon ayrıca Kurban Kesim Yerleri ve kesim ücretlerinide belirledi. Buna göre özelleştirilen ve Belediye Başkanlığı ile sözleşmesi bulunan “Yaren Et ve Et Ürünleri” tarafından işletilen Belediye Mezbahanesi (Belediye Canlı Hayvan Pazar Yeri bitişiği), İl Özel İdaresine ait, özelleştirilen Hasandede El-Taş Özel Mezbahanesi, Bu tesislerde kurbanlarını kestirecek olanlar makbuz karşılığı olmak üzere, büyükbaş hayvanlar için kurbanı kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti 400.00 (Dörtyüz) TL, küçükbaş hayvanlar için kurbanı kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti  50.00 (Elli) TL ödeyeceklerdir. Kurban kesim sırası, ilgili firmalar tarafından belirleneceğinden vatandaşlarımız önceden sıra alabileceklerdir.

EKİPLER GÖREVLENDİRİLDİ

Vatandaşlara uyarılarda bulunan komisyon üyeleri “Kendi imkânlarıyla kurban kesmek isteyenler için kurban kesim yerleri olarak aşağıdaki yerler belirlenmiştir; Cumartesi kapalı pazar yeri, Kaletepe kapalı pazar yeri, Yenimahalle kapalı pazar yeri, Bahçelievler kapalı pazar yeri, Burada kendi imkânlarıyla kurban kesecek olanlar herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir. Kurban satış ve kesim yerlerine yeteri kadar veteriner hekim, din görevlisi, Zabıta Müdürlüğünce zabıta ekibi, Temizlik İşleri Müdürlüğünce temizlik elemanları görevlendirilmiştir. Ayrıca Bayram günleri ilgili kurumlardan oluşan bir komisyon denetim görevi yapacaktır. Komisyonca belirlenen Kurban satış yerlerinin dışında başta Samsun yolu bulvarı ve itfaiye çevresi olmak üzere cadde, sokak, herhangi bir yerde kurbanlık satışına ve kesimine müsaade edilmeyecek ve bu konuda Belediye Başkanlığı Zabıta Ekipleri gerekli kontrolleri yapacak. Ancak kendi imkânlarıyla bahçelerinde kurban kesmek isteyenler hijyen ve çevre temizliğine dikkat etmek şartıyla kurbanlarını kesebilecekler. Kurban etlerinin hijyenik şartlara sahip olmayan malzemeler ile ve hijyen kurallarına uygun olmayan mekanlarda işlenmemesi büyük önem arz etmektedir. Bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramını şimdiden tebrik eder, kurbanlık hayvan satın alma ve kestirme sürecinde kolaylıklar diler, huzurlu ve güzel bir bayram geçirmelerini temenni ederiz.” İfadelerine yer verdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x