Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Yerel seçimler zamanında olacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti aralarında Kırıkkale’nin de bulunduğu 81 il başkanı ve İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanı ile yardımcıları Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde kampa girdi. Kampın açılış toplantısında konuşan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, tartışmalara son noktayı koydu. Sorgun, yerel seçimlerin erkene alınmayacağını ve 31 Mart 2019 tarihinde yapılacağını söyledi.

ERKENE ALINMAYACAK

Kızılcahamam’daki Çam Otel’de AK Parti tarafından “2023’e giden yolda 24 Haziran seçimleri değerlendirme, 2019 yerel seçimlerine hazırlık” isminde toplantı düzenlendi. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, toplantıda konuşma yaptı. Seçim kampına 81 il başkanı ve İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanı ile yardımcıları katıldı. AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, “Haziran seçimlerini herkes değerlendirdi ama burada 81 ilimizin seçim işleri başkanları var. 81 ilimizin SKM başkanları var. Olayın sıcaklığı geçti. Daha gerçekçi daha reel ve daha içeriden bir değerlendirme şansını elde etmiş olacağız. Bunun yanında 2019 31 Mart’ında yapacağımız altını çizerek söylüyorum her gittiğim yerde bana soruluyor mutlaka illerde sizlere de soruluyordur, ‘yerel seçimler erkene alınacak mı?’ diye hayır. İnşallah 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinin de hazırlıklarını gözden geçireceğiz, hazırlıklarına başlayacağız” ifadelerini kullandı.

TABELA PARTİSİ, SEÇİMDEN SEÇİME HALKA GİDEN BİR PARTİ HİÇ DEĞİLİZ

Toplantıda geçmiş seçimlerin değerlendirmesini yapacaklarını yineleyen Sorgun, “SKM başkanları, başkan yardımcıları bazı sunumlar yapacak. Burada bizlerin konuşmasından daha çok sizleri dinleyeceğiz. Sahadaki karşılaştığımız problemleri ve çözümlerini birlikte bulacağız. Biz, başkaları gibi vatandaşa, milletimize asla suç bulmayız. ‘Bize neden oy vermediler, biz niye oy alamadık?’ deriz. Oy vermediği için vatandaşı suçlamayız. Onun için de milletimiz bizi 2002’den bu tarafa hep iktidar yapıyor. Herkesin bulunduğu noktada ‘ben ne yapabilirim?’ sorumluluğunu üstlenmesi bizim için temel prensiptir. Yerel seçimlere şu anda yaklaşık 7,5 aydan fazla var. Siyaset, bisiklete binmek gibidir, durursanız düşersiniz, sürekli pedal çevirmemiz gerekiyor. Biz seçimden seçime ışıkları yanan, sahneye çıkan, kapıları açılan bir parti değiliz. Tabela partisi, seçimden seçime halka giden bir parti hiç değiliz” diye konuştu. Sorgun, bu tarz toplantıları ara ara yapacaklarını bildirerek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrası teşekkür ziyaretlerine gitmeye başladığına da değindi.

“HERHALDE 10 AĞUSTOS 2014, 10 AĞUSTOS 2018 TESADÜFİ OLMASA GEREK”

Ülkedeki son günlerde yaşanan ekonomik durum hakkında da değerlendirmede bulunan Sorgun, “Son zamanlarda garip şeyler oluyor. Dün 10 Ağustos’tu, Sayın Cumhurbaşkanımızı halk ilk defa seçti, dün de dört yıl olmuştu. Hiçbir ekonomik reel karşılığı olmadan doların, euronun bir günde ne oldu da… Kim izah edebilir, bu kadar değer farkını nasıl izah edebilir? Herhalde 10 Ağustos 2014, 10 Ağustos 2018 tesadüfi olmasa gerek ama bu millet Çanakkale Zaferi’ni, İstiklal Harbi’ni dolarla euro ile mi kazandı? 15 Temmuz’u dolarlarla mı euro ile mi kazandık? O bir dolarcılar mı kazandı, yoksa millet mi kazandı? Döviz ile ayar vermeye kalkıyorlar. Gidin siz o dövizlerinizi bozdurun, birer dolar dağıtın, o kendi adamlarınıza ayar verin” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x