Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kadın Çiftçiler Günü kutlandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Dünya Kadın Çiftçiler Günü” kutlama programı düzenlendi.

SONY DSC
Bilgilendirme yapıldı
Program merkez ilçeye bağlı Pazarcık Köyü’nde İl Müdürü Recep Kırbaş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Güneş, Köy Muhtarı Şeref Cankurt, Tarım Danışmanı Sezen Erol, Sosyolog Memduha Yaman, Ev Ekonomisti Berrin Hiştir ve köyde bulunan kadın çiftçilerin katılımıyla yapıldı. Programda İl Müdürümüz Recep Kırbaş; Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutlayarak özverili çalışmalarından dolayı kadın çiftçilere teşekkür ederek günün anısına gül dağıttı. Burada katılımcılara sebzelerde örtü altı yetiştiriciliğinin önemi, sağlıklı süt elde edilmesi ve diğer tarımsal konularda bilgilendirme yapıldı.

SONY DSC40 kadın çiftçiye uygulandı
Kırbaş konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “İl Müdürlüğümüzce geçmiş yıllarda Ahiler Kalkınma ajansı ve İl Özel İdare destekleriyle 40 kadın çiftçimize “Kadın Çiftçilere Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği Projesi”  uygulanmış ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Gelişmekte olan birçok ülkede tarımsal işgücünün en önemli kaynağını kadınlar oluşturmaktadır. Gerek dünyada gerekse Türkiye’de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar oynamaktadırlar.

1997’den beri kutlanıyor
Kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde sahip oldukları önemli konumdan hareketle, Uluslararası Tarım Üreticileri Derneği 15 Ekim’i Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmiştir. Dünya Kadın Çiftçiler Günü 1997 yılından beri ülkemizde de kutlanmaktadır”

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu