Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kahramanlığın ve fedakarlığın adıdır: ‘GAZİ’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gazilik, Türk vatan severliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı gaziyse destan yazan kahramanın adıdır.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZİN ESERİ

Kırıkkale’de 19 Eylül Gaziler Günü, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törende, Yüzbaşı Şafak Seven, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Yüzbaşı Seven yaptığı konuşmada, “Muharebenin en büyük rütbesi şehitliktir. Vatan ve vazife uğruna seve seve ölüme giden aziz ulusumuzun şehadet şerbetini içemeyen evlatları hak ettikleri gazilik unvanını büyük bir gururla taşımaktadır. Gazilik, Türk vatan severliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı gaziyse destan yazan kahramanın adıdır. Mustafa Kemal Atatürk’te gazilik unvanı ile anılmaktan büyük bir gurur ve şeref duyduğunu ifade etmiştir. Fedakarlık timsali değerli gazilerimiz, ulusumuzu birbirine bağlayan değerlerin başında tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıklar toprak, vatan ve bayrak uğruna verilen canlar gelmektedir. Ulusumuzun bugün ulaştığı seviye başta kurtuluş savaşı olmak üzere Kore’de, Kıbrıs’ta terör ile mücadele harekatında, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatında Cerablus’ta ve Afrin’de hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin eseridir”

KİRLİ OYUNLARI ASLA GERÇEKLEŞMEYECEK

 

Yüzbaşı Seven konuşmalarının devamında, “Kahraman gazilerimiz, yüce milletimiz asaletinin göstergesi olarak büyük bir örnek sergiliyorsunuz. Kayıplarınınız karşısında gösterdiğiniz sabır ve metanetin kaynağının gönüllerde yaşattığınız vatan millet ve bayrak olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Sergilediğiniz kahramanlık, fedakarlık ve cesaret ile bizlere her zaman güç ve ilham kaynağı olmaktasınız. Sizler için yapılan her şey, bu eşsiz hizmetinizin karşılığı veya bedeli olamaz. Binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca en ağır şartlar altında hadi, asil milletimizin esaret etmeden ve istiklalinden taviz vermeden yaşamanın temelinde bugün sizlerin temsil ettiği bu anlayış ve duruş vardır. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ bu toprakları vatanlaştıran atalarımızın emanetine sahip çakmak için ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz düşüncesiyle her türlü düşmana kahramanca mücadele veren Türk Askeri ve taşıdığı bu ruh var oldukça bölünmez bütünlüğümüze ve milli birliğimize kast edenlerin kirli oyunları asla gerçekleşmeyecektir. Bu kutsal topraklarda bağımsız ve şerefle yaşamamızı siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz.”şeklinde ifadelerde bulundu.

ŞEHİT KABİRLERİNE KARANFİL BIRAKILDI

Kırıkkale Şehitliği’nde devam eden törende, Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Saygı atışının ardından Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, şeref defterini imzaladı.  Haktankaçmaz ve beraberindekiler daha sonra şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Şehitlikteki törenin ardından bir düğün salonunda şehit yakınları ve gaziler için yemek programı düzenlendi. Vali Haktankaçmaz, burada yaptığı konuşmada, gazilerin fedakarlığın en büyüğünü yaptıklarını belirterek, gazilerin bu millet, vatan ve bayrak için uzuvlarını feda ettiklerini söyledi. Haktankaçmaz: “Aziz Şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin emaneti olan vatan topraklarına sahip çıkma ve yaşatmak uğruna milli birlik ve kardeşliğimizi her zamankinden daha fazla perçinlemektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehit ve vefat gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Törene; Vali Dr. M. İlker Haktankaçmaz, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Rifat Öcal ve dernek üyeleri, Vatan İçin Can Verenler Dernek Başkanı Mümtaz Torunlu ve dernek üyeleri, kamu kurum il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x