GündemKırıkkaleManşet

Kapulukaya’da bir ilk!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kapulukaya baraj kapaklarının kulübeleri bakıma alınarak yenilendiği bildirildi.

 

BARAJ ÖMRÜ UZATILACAK

DSİ Kırıkkale yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kapulukaya barajının ömrünün uzatılması ve sağlıklı bir çalışma ile enerji üretilebilmesi için 80 tonluk su alma ağzı enerji tünel kapağı, ile dolu savak radyal kapakları tertibatı ve kulübelerinin  yenilendiği, Elektrik santralinde bakımların yapılabilmesi için enerji tünel kapağının bakımının yapıldığı, bu çalışmaların neticesinde kontrollü verilen su kesiminin sona erdiği ve Kızılırmak havzasına su verildiği iletildi.

 

SU ALTI KAMERALARLA TAKİP

DSİ yetkililerinin kontrolleri ile yüklenici firmaya başarılı bir çalışma ile yaptırılan, çalışmalar esnasında su altındaki çalışmaların takibini ise dalgıçların yaptığını,bu çalışmaların su altı kameralarla hem takip edildiğini hem de kayıt altına alındığı belirtildi. Kapulukaya baraj bakım ve onarımının amacının ise, Ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu aynı zamanda ise baraj ömrünün uzatıldığı belirtildi. Baraj kurulduğundan beri ilk defa geniş kapsamlı bir bakımın yapıldığı öğrenildi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu