Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kar Kırıkkale’yi teslim aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Meteorolojinin tahminleri doğru çıktı ve Kar yağışı Kırıkkale’yi adeta esir aldı. Kar yağışı dolayısıyla köy yolları kapanırken, il genelinde Eğitim-Öğretime ara verildi. Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle birlikte Kırıkkale şehir merkezinde de yollar buz tuttu, zaman zaman trafikte aksamalar yaşandı.

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KUYRUK OLUŞTURDU

Kar Kırıkkale’ye bir geldi pir geldi. Şehir merkezi başta olmak üzere tüm ilçe ve köylerinde etkili olan kar yağışı yüksek kesimleri daha fazla etkiledi. Kırıkkale’ye bağlı köy yolları kapanırken, il özel idaresine bağlı ekipler kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için aralıksız çalışma yaptı. İl’e bağlı 185 köy yolunda çalışma yapan ekipler öğle saatlerine kadar 155 köy yolunu ulaşıma açarken, kapalı olan 30 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışma yürüttü. Diğer taraftan Kırıkkale şehir merkezinde yollarda oluşan buzlanma ulaşımda zaman zaman aksamalara yol açtı. Özellikle bazı kesimlerde yollar buz pistini aratmadı. Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri merkezden kampüse gidebilmek için minibüs duraklarında kuyruk oluşturdu.

 

TATİLİ VALİLİK DUYURDU

Diğer taraftan Kırıkkale’de eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildi. Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklama da “İlimiz genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle, il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm resmi ve özel, anaokulu, ilkokul,  ortaokul ve liselerde; Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine 7-8 Ocak 2019 Pazartesi ve Salı günü ara verilmiştir. Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlarda bu tarihte idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, il genelinde 36 ekip ve 26 iş makinesiyle kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x