Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Katliam olarak görülmesi yanlıştır!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş, kurban kesmenin, kulu Allah’a yaklaştıran bir vesile olduğunu belirtti.

FARKLI DEĞERLENDİRİLMEMELİ

Dekan Prof. Dr. Baş, yaptığı yazılı açıklamada, nice hikmet ve ibretlerle dolu manevi bir yolculuk olan kurbanın, yüce Allah’a yakın olma arayışının sembolü olan bir ibadet olduğuna dikkati çekti. Baş, şunları kaydetti: “Allah yolunda infak ve paylaşma bilincimizin göstergesi olarak da tanımlanabilen kurban ibadeti, asla hayvanlara karşı bir katliam ve zulüm olarak değerlendirilmemelidir”.

ŞEKİLLERİYLE BİLİNEN BİR İBADETTİR

Çünkü bu ibadet Müslümanlarca Kur’an-ı Kerim’deki ifadesiyle Allah’a sunulan kan, et veya boğazlama eylemi değil, O’na olan takvanın yani kulluk bilinci ve sorumluluğun ifadesidir. Ayrıca kurban ibadetinin tarihçesinin insanoğlunun yeryüzündeki varlığı kadar eski olduğunu, ilk insan olan Adem Peygamberin zamanına kadar dayandığı ve aynı zamanda İbrahim Peygamberden miras edildiğini de vurgulamak isterim. Dolayısıyla kurban diğer semavi dinlerde de değişik uygulanma şekilleriyle bilinen bir ibadettir. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun.” Baş, kurban edilecek hayvanın sağlıklı olmasının önemine dikkat çekti.

Haber Merve Zengin

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x