Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Kavlak’tan seçmen listesi uyarısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanı Ziya Kavlak, “Seçmen listesi 10 Ocak tarihinden itibaren askıya çıktı. Vatandaşlarımız 30 Mart yerel seçiminde oy kullanmak istiyorsa listede isimlerinin olup olmadığını doğru kontrol etmelidir” dedi.

LİSTEYİ KONTROL EDİN

Kavlak,  yaptığı açıklamada, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi seçim takviminin, seçmen listesinin 10 Ocak tarihinden itibaren askıya çıkmasıyla resmen başladığını belirtti. Seçmen listesinin 10 Ocak ile 23 Ocak arasında askıda kalacağına işaret eden Kavlak, şöyle konuştu; “Seçmen listesi 10 Ocak tarihinden itibaren askıya çıktı. Vatandaşlarımız 30 Mart yerel seçiminde oy kullanmak istiyorsa listede isimlerinin olup olmadığını doğru kontrol etmelidir. Listede ismi olmayan vatandaşlarımız gerekli süre içerisinde bazı işlemleri gerçekleştirmemeleri durumunda maalesef 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanma şansını kaybedecek. 8 Ocak tarihi itibarıyla ilçe seçim kurulları muhtarlarımıza seçmen askı listelerini teslim etmiş durumda. Bu listeler 10 Ocak Cuma günü itibarıyla sabah saat 08.00’da askıya çıkarıldı. 23 Ocak Perşembe günü saat 17.00’da ise bu listeler askıdan inecek. Vatandaşlarımız seçmen listelerini başta muhtarlık binasının önünde, cami ve okul duvarlarının yanı sıra kahvehane önlerinde bulabilirler”

‘İSMİ OLMAYANLAR NE YAPACAK?’

Seçmen listeleriyle ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunan Kavlak, şunları kaydetti:  “Bu listelerin askıya çıkarılmasındaki yegane amaç, 30 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlarımızın seçmen kütüklerinde isimlerinin olup olmadığının belirlenmesine yardımcı olabilmektedir. Dolayısıyla 10 Ocak ile 23 Ocak arasında askıda kalan bu listede ismi bulunmayan vatandaşlarımız mutlaka bağlı bulundukları ilçe nüfus müdürlüklerine gidip hanede oturduklarını belgeleyen su, elektrik, telefon faturası veya kira sözleşmesini ibraz etmeleri gerekmektedir. Vatandaşların ilçe nüfus müdürlüklerinde kendilerini kütüğe kaydetmelerinden sonra alacakları belgeyi ilçe seçim kurullarına götürmeleri durumunda listeye isimleri kaydedilmiş olacak.

GEÇEN SEÇİMLERİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Dolayısıyla vatandaşlarımızın yaklaşık 15 günlük bu süre içerisinde saydığımız işlemleri yapmaları gerekmekte. Bu noktada vatandaşların mutlaka asılacak listelerde kendi isimlerinin olup olmadığını doğru bir şekilde araştırmaları gerekmekte. Bütün vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık ve ilgi bekliyorum. Bilmeliler ki 23 Ocak’tan sonra gelecek hiçbir evrak işleme alınmayacak” Kavlak, geçmiş seçimlerde binlerce vatandaşın gerekli işlemleri zamanında yapmadığı için oy kullanamadığını, vatandaşların aynı sorunla karşılaşmamaları için hassasiyet göstermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu