Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kayı boyu neden göç etti?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KAYI BOYU FİLMİ YÖNETMENİ VE SENARİSTİ, KARAKEÇİLİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

 

Yapımı düşünülen ‘Kayı Boyu’ sinema filmi için film yönetmeni Yavuz Bülbül ve senaristi Kenan Karahan, Kayı Boyu mensubu olan Karakeçililerle buluştu.

 

DESTEK BEKLİYORLAR

Karakeçili Yörükler Türkmenler Kültür Derneğinin davetlisi olarak kente gelen yönetmen Bülbül ile senarist Karahan bir çay ocağında filmin senaryosu hakkında dernek üyelerini bilgilendirdi. Yönetmen Yavuz Bülbül yaptığı açıklamada, Kayı Boyu’nun asıl mensubu olan Karakeçililerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Bu zamana kadar tarihi anlatan çok film çekildiğini ama boylara ait bir filmin yapılmadığını belirten Bülbül şunları kaydetti: “Asıl amaç Kayı Boyunun neden göç ettikleri veya ettirildikleri. Osmanlının kuruluş aşamasında Kayıların önemi, Türklerin birlik ve beraberliği işlenecek. Tarihsel yönü bulunan bütün yerleşim yerlerini ziyaret ediyoruz. Vatandaşların manevi desteğini, mahalli idarelerden de lojistik destek bekliyoruz. Bütün olaylara sadık kalarak filmi gerçekleştireceğiz.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x