Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Kayıt belgesi için son tarih 31 Aralık

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bakkalar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Adem Yurtdan bakkallar ve bayileri ‘İşletme Kayıt Belgesi’ konusunda uyardı. Yurtdan ayrıca Şekerbank ile imzalanan pos cihazı protokolü ile işletmelerden pos cihazı komisyonu alınmayacağını müjdeledi.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI
Yurtdan İşletme Kayıt Belgesi konusunda şu bilgileri verdi; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıda üretimi yapan işletmeler ile gıdaları satışa ve toplu tüketime sunan işletmelere ‘İşletme Kayıt Belgesi’ alma zorunluluğu getirdi.  5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, Gıda işletmelerinin kayıt veya onay işlemlerine dair usul ve esasları belirlemeyi amaçlayan “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik” 17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

SON TARİH 31 ARALIK
Yönetmelik hükümlerine göre lokanta, kahvehane, bakkal, pastane, market, restoran, büfe, kantin ve çay ocağı gibi tüm yeni işletmelerin Belediyeden İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı’nı aldıktan sonra 30 gün içinde, ‘İşletme Kayıt Belgesi’ alması zorunlu hale gelmiştir. 17.12.2011 tarihinden önce Belediyeden İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı’nı almış olan işyerleri ise en kısa sürede ‘İşletme Kayıt Belgesi’ almak için Gıda Tarım ve Hayvancılık il/ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.  Gıda Sicili Üretim İzni’ ve yönetmelik öncesi alınmış ‘İşletme Kayıt Belgesi’ bulunan işletmelerin, 31 Aralık 2013 tarihine kadar yürürlükte olan yönetmeliklere uymak koşuluyla eski belgeleri üzerinden üretim yapmaya devam edebilecekler fakat bu durumda olan işletmelerin en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar ‘İşletme Kayıt Belgesi’ almaları gerekmektedir.

BELGE ALMAYANA CEZA
‘İşletme Kayıt Belgesi’ almayan işletmelerin tespiti halinde bu işletmelere 2.375 Türk Lirası para cezası uygulanacaktır. “Üretim faaliyetinde bulunan işletmeler ile herhangi bir üretim faaliyetinde bulunmaksızın sadece satışa sunan market, bakkal, büfe, kantin gibi işletmeler ve toplu tüketime arz eden lokanta, restoran, pastane gibi gıda işletmelerinin, ‘İşletme Kayıt Belgesi’ alabilmeleri için gerekli olan belgeler ise başvuru dilekçesi ve beyannamesi, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı sureti (aslı ile birlikte) ve Başvuruyu gerçekleştiren kişi işyeri sahibi değilse vekâlet edecek kişiye ait vekâletname veya yetki belgesidir”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu