Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

KESKİN 2 HAZİRAN’DA SANDIĞA GİDECEK

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YSK, Keskin’deki Belediye Başkanlığı seçimini iptal etti

Ak Parti’nin Keskin ilçesindeki Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline ilişkin başvurusunu görüşen Yüksek Seçim Kurulu, hakkında kesinleşmiş kısıtlama kararı olan 8 kısıtlının oy kullanmasının seçim sonucuna etkili olduğu gerekçesiyle seçimlerin iptaline karar verdi. Keskin halkı Belediye Başkanlığı seçimleri için 2 Haziran’da tekrar sandığa gidecek.

GEREKÇE 8 KISITLI SEÇMENİN OY KULLANMASI

31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Yönetimler Seçimlerinde Keskin Belediye Başkanlığı büyük çekişmeye sahne olmuştu. Seçim sonucunda resmi olmayan sonuçlara göre İyi Parti adayı Necati Alsancak 1806 oy, Ak Parti adayı Dede Yıldırım 1800 oy, MHP adayı Mustafa Alp Silsüpüroğlu 1575 oy almıştı. Seçimlerle ilgili Ak Parti sırasıyla İlçe seçim kurulu, il seçim kurulu ve Yüksek Seçim Kuruluna(YSK) başvuruda bulunmuştu. İtirazı görüşen YSK, ilçede kısıtlı 8 seçmenin oy kullandığını belirleyerek, bunun sonucu etkilemesi nedeniyle seçimlerin iptaline hükmetti. Keskin ilçesinde Belediye Başkanlığı seçimi, 2 Haziran’da yenilenecek. 3 partinin de aynı adayla 2 Haziran’daki seçimlere girmesi bekleniyor.

SONUCU ETKİLİ OLMUŞTUR

Keskin ilçe seçim kurulu ve Kırıkkale İl Seçim Kuruluna YSK Başkanı Sadi Güven imzalı gönderilen yazıda, “İlgili (a)‘da Kayıtlı dilekçe ile 31 mart 2019 tarihinde yapılan Keskin Belediye Başkanlığı seçiminde kısıtlı seçmenlerin oy kullanması, İyi partinin 1806 oy, Adalet ve Kalkınma Partisinin ise 1800 oy alması ve iki parti arasındaki oy farkının 6 olması nedeniyle Keskin Belediye Başkanlığı seçiminin iptali yenilenmesine karar verilmesinin istenmesi üzerine, ilgili (b)’de kayıtlı kurulumuzun kararı ile; 31 Mart 2019 tarihinde yapılan keskin Belediye Başkanlığı seçiminde İyi Partinin 1806 oy, Adalet ve Kalkınma Partisinin ise 1800 oy alması ve hakkında kesinleşmiş kısıtlama kararı olan 8 kısıtlının oy kullanması seçim sonucuna etkili olması nedeniyle, Keskin Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline, 2972 sayılı kanunun 25. Maddesi ile Yüksek Seçim Kurulunun 27/03/2019 tarih ve 2019/1683 sayılı kararında yer alan esaslar çerçevesinde 2 Haziran 2019 tarihinde seçimin yenilenmesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x