GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Kırıkkale AK Partiyle gelişti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU 3’TE 3 YAPMAK İÇİN VATANDAŞLARDAN SÖZ ALDI

Kırıkkale, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ağırladı. Kentin girişinde eşi Sare Davutoğlu ile parti otobüsüne geçen Davutoğlu, mitingi alanına doğru giderken kendisine sevgi gösterilerinde bulunanlara otobüsten karşılık verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda partililer ile bir araya gelen Davutoğlu, partililerden 3’te 3 yapmak için söz aldı.

DEĞİŞİMLER YAŞADI

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde ilk olarak AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay konuştu. Atalay, öncelikle Kırıkkale halkının kandilini kutlayarak konuşmasına başladı. Atalay “Meydanı hınçla hınç doldurdunuz. AK Partiye, bize bugüne kadar en büyük desteği verdiniz. AK Parti’nin Orta Anadolu içinde oyunu yüzde 63’e kadar çıkaran Kırıkkale’dir. AK Partiye bugüne kadar destek verdiniz. AK Parti olarak, bakanı olarak, vekiller olarak size layık olmaya çalıştık. Nasıl Türkiye gelişimle değişti ise Kırıkkale’de AK parti iktidarı döneminde büyük değişimler yaşadı bunu herkes gördü”

SİLAH OSB’YE KURUYORUZ

“AK Parti öncesinde Kırıkkale’ye kısa kısa bakarsak. Kırıkkale’nin hava merkezi çok büyük problemdi. Kırıkkale’yi ilk olarak doğalgaz ile başladık. Su sorunuydu musluktan akan su ile el yıkamak sorundu. Su sorunu çözdük. O günden bu güne Kırıkkale’de dokunulmamış bir alan kalmadı. Eğitimde ilk 10’un içine girdik. En çarpıcı olanı sağlık alanında Türkiye’de üçüncü sıradayız. Hastane, doktor, hizmet kalitesi olarak Türkiye’de ilk 3. Sıradayız. Bu Kırıkkale için önemli. Üniversitemiz 30 binin üzerinde Türkiye’nin büyük üniversiteler arasına geldi. Sulakyurt barajı bitmek üzere, sulama tesisleri bitmek üzere en önemlisi Silah Organize Sanayi Bölgemizi yapıyoruz”

İSTİKRARI BOZDURMAYIZ

“Kırıkkale yine silah sanayinin merkezi olacak. Nasıl MKE ile merkezi oldu ise silah sanayinin merkezi olmaya devam edecek 5. Teşvik bölgesi içindeyiz. Büyük bir talep var. Şehrimizi değiştirmek yenilemek için uğraşıyoruz. Nur camii şehrin kalbi oldu. İnşallah Eylül ayında hükümet konağını açacağız. O zaman burada ki binaların hepsi yıkılacak. Burası daha büyük bir bina olacak. Hemen seçimden sonra adliye sarayının temelini atacağız her şeyi tamam. MKE’den arsası alındı. Kırıkkale’nin çehresini de değiştirmiş olacağız. MKE ile protokol imzalandı. Millet Caddesi üzerinde lojmanlar yıkılacak. Orada yeni bir Kırıkkale kurulacak. Seçimden sonra hızlı şekilde başlayacak. Yeni bir seçim geldi bu seçim Türkiye için adeta varlık yokluk mücadelesidir. Seçim ortamını izliyorsunuz. Kırıkkale’nin gelişmesinden memnun olmayanların bütün çabası istikrarı bozmak. Hepsi cephe oldu. Biz size güveniyoruz. Bu seçimde gücünüzü gösterin bu istikrarı bozdurmayalım” diye konuştu.

KADER GÜNÜ

Atalay’ın konuşmasından sonra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’da kısa bir konuşma yaptı. Babacan seçimlere az bir süre kala beraber olunduğunu söyleyerek “Türkiye için iyi bir dönem oldu. Kırıkkale gelişti kalkındı. Bugünün Türkiye’si çok farklı halkımızın satın alma gücü arttı. Türkiye iyi bir noktaya geldi. Bu seçimler çok önemli, Türkiye için kader günü 2023 Türkiye’sinin belirleyicisi olacak. Hep beraber biz Kırıkkale ile gurur duyuyoruz. İnşallah bu seçimler istikrarın arttığı hak ettiğimiz Türkiye’ye birlikte yürürüz” ifadelerine yer verdi.

KARIŞ KARIŞ GEZİYORUZ

Babacan’ın konuşmasından sonra konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kırıkkale’nin yiğit insanlarına selam olsun diyerek konuşmasına başladı. Davutoğlu “Sizin gölgenize sığınmaya sizin gibi yiğitlerle buluşmaya geldik. Yiğitle buluşanın sırtı yere gelir mi? Bizimle yola çıkmaya var mısınız? Bizim karşımıza çıkanların dalı gölgesi var mı? Kırıkkale’de taş üstüne taş koymuşlar mı? Bu bizim 72. mitingimiz. Burası yiğit meydanı er meydanı, 71 vilayete başka giden parti genel başkanı oldu mu? Bazıları iç Anadolu’yu dolaşıp milliyetçilik dersi veriyor. 71 tamamladık. 72 ile başlıyoruz. 81 vilayete de gideceğiz. Türk savunma sanayi bitmek üzereydi kendi silahımızı yapamadığımız gibi tesisler kapatılıyordu”

YERLİ OTOMOBİL ÜRETİYORUZ

“Türkiye bir kurşunu bile dışardan alıyordu. Tankını hibe alıyordu. Türkiye İsrail’e tamire gönderiyordu. Kendi gemimizi yapamıyorduk. Şimdi gurur duymalısınız. Kendi silah savaş uçağını yapabilecek bir Türkiye var. Kendi insansız hava aracını kim yaptı. Kendi savaş gemilerimizi kim yaptı. Bölgesel uçağımız için düğmeye bastık. Bunları kim yaptı. Onlar konuşur AK Parti yapar. Bir müjdeyi daha paylaşacağım. Geçen hafta milli sanayi itibarıyla milli bölgesel uçağımızın müjdesini paylaşmıştık. Bu hafta da elhamdülillah bütün hazırlıklar tamamlandı, imzalar atılıyor. Kendi milli otomobilimizi yapıyoruz inşallah. 2015 Ağustos’unda ilk prototip üretim, 2016’da inşallah ilk filo üretimi”

BASKILARA BOYUN EĞMEYİZ

“Doğan medya, Gülen medya, ulusalcı medya bir araya gelmişler. Hepsi diyor ki ‘HDP’ye destek verin’. Neden? Çünkü, ana muhalefet partisinden ümitleri yok. MHP’den ümitleri yok. Bütün ümitleri HDP barajı geçerse AK Parti’nin önü kesilir mi? Bunlar kime ümit bağlarsa bağlasın, AK Parti yürüyüşe devam edecek. Seçime bir hafta kaldı. Herkes barış içinde seçime gidecek. Herkes ve bütün Kırıkkale’ye, Türkiye’ye sesleniyorum, bu bir hafta içinde mutlaka herkes özel planlamasını yapsın, sandıklara herkes gitsin. Çünkü bu Türkiye’nin kader seçimidir. Bu kadere ağırlığınızı, mührünüzü vurmanız lazım. Ama biz devlet olarak da Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak da bu tehditler devam ettikçe, seçime kadar da seçim esnasında da seçim sonrasında da her türlü güvenlik tedbirini alırız, tehdit ve baskılara boyun eğmeyiz”

BU DAVA İLELEBET YÜRÜYECEK

“Savunma sanayini geliştireceğiz. Kırıkkale’nin özel bir konumu olacak. Mühimmatın demir dolunun ağırlığı oldu. Kırıkkale yükselirken ikisi üzerinde yükselecek. Silah Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. Kırıkkale çok daha fazla aş, iş olacak. İki organize bölgesi var. 1850 kişi çalışıyor. Silah OSB ile savunma sanayinin omurga şehri Kırıkkale olacak. Yine 7 Haziran’da 3-0 yapmaya var mısınız?  Kırıkkale şanslı 3 koyacak 5 alacak. HDP, CHP ve MHP üçü bir araya gelse bize güçleri yeter mi? Bunlar yanlarına birde paraleli yanlarına almışlar. Başka paralelde kandilde var. Mit tırlarını ifşa eden yataklık eden gazete var ya? Kandille röportaj yapmış bizi tehdit ediyor. Biz tehdide pabuç bırakır mıyız? Bunların dalı gölgesi olmaz. 3 değil 33’ü bir araya gelse bizi engelleye bilirler mi? Bizim bütün meselemiz bu davayı ilelebet yürütmektedir”

MAZLUMLARA SAHİP ÇIKAN PARTİYİZ

“Türkiye’nin her yerine gidip al bayrağı dalgalandıran kim? Kendi silahını yapamayan bağımsızlıktan milliyetçilikten bahsedebilir mi? Sivas’ın ötesinden yoksunuz diye sorun. Her yerde biz oranın dili ile konuşuruz. Bu izzetli yol devam edecek. Bütün bu projeler yapılacak yada 90’lı yıllarda onların istediği kaosa döneceğiz. Kriz olacak.  HDP barajı geçerse AK Parti’nin önü kesilir mi? Kime ümit bağlarsa bağlasınlar AK Parti’nin önü kesilmez.  Bu bir hafta içinde herkes özel planlamasını yapsın sandıklara herkes gitsin. Bu kader seçimi herkes bu mührü vursun. Bu tehditler devam ettikçe de her türlü güvenlik tedbirini alırız boyun eğmeyiz. Muhtarları tehdit edenleri, baskı yapanları uyarıyoruz. Bu tehditleriniz karşılıksız kalmaz kamu düzeni ne gerekiyorsa onu yaparız. Yiğit oğlu yiğitler siz Türkiye’nin birliği için yola çıkanlara destek verecek misiniz? Diyarbakır’da ay yıldızlı bayraklarla HDP’ye ve kandile verilen en güzel cevaptır. Hele Şırnak’ta, Mardin’de Van’da İstiklal Marşı okundu. Buradan Diyarbakır’a, Van’a kardeşlik selamı gönderiyorum. Ezeli olarak kardeşiz. Ebedi olarak ta kardeş olacağız diyoruz. Bu bayrak ebediyen özgür olacak mı? Biz Türkiye’yi birleştiren partiyiz. Biz yurt dışında bütün diyarlarda mazlumlara sahip çıkan partiyiz” diye konuştu.

YENİ ANAYASA

Başbakan Davutoğlu, hükümet programının çerçevesini oluşturacak 10 maddeyi de açıkladı. Davutoğlu “Seçim neticesi ne olursa olsun buradan da muhalefet partilerine sesleniyorum, Türkiye artık 12 Eylül anayasasını taşıyamıyor. Onun için yeni toplum sözleşmesini bizzat kaleme almıştım. 8 Haziran’dan itibaren muhalefet partilerine çağrı yapacağım, gerekirse bir araya gelelim, şimdiden söylüyorum, şimdiden bunu davet olarak kabul edebilirler, birlikte oturup şimdiye kadar gerçekleşmemiş bir şeyi birlikte yapmaya çalışalım. Anayasa, sivil bir anayasa. Güçler ayrılık prensibinden insan onuruna dayalı bir özgürlükçülük anlayışından güçler ayrılık prensibine, Başkanlığa kadar bir perspektif var ama biz bunu kimseye empoze edecek değiliz. Herkes kendi elindekini ortaya koysun ve makul, iletişime açık bir şekilde yeni bir anayasanın temellerini atalım”

ÇÖZÜM SÜRECİ

Davutoğlu, söz konusu maddelerden ikincisinin Çözüm Süreciyle ilgili olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “İkincisi, en çok acil ve hiçbir zaman gündemimizden düşmeyecek olan Çözüm Süreci, Seçim neticesi ne olursa olsun çözüm süreci istikametinde devam edecek. Yeni durumu değerlendirerek, kurmuş olduğumuz çözüm süreci mekanizmasını hemen işletmeye başlayacağız. Yani yeni hükümet, ilk toplantısından hemen sonra çözüm sürecinde atılacak adımlar konusunda yine bir şekilde sürecek” Davutoğlu, üçüncü maddenin ise “toplumsal uzlaşı” olduğunu kaydetti.

EKONOMİ YÖNETİMİ MEKANİZMASI

Hükümeti kurarken Çözüm Süreci ve güvenlik mekanizmalarını kurduklarını hatırlatan Başbakan Davutoğlu, “Yeni dönemde bir de ekonomi yönetimi mekanizması şeklinde, bizzat başkanlığımda ve ilgili bütün birimlerin olduğu, ekonomide yapısal dönüşümü takip eden bir mekanizma kuracağız. Burada da o büyük ekonomik yapısal dönüşümü, 25 öncelikli programla ilgili yapısal dönüşümü tek tek takip edeceğiz. Çünkü o yapısal dönüşüm bizi orta gelir tuzağından çıkaracak olan temel konu”
GENÇLERİN İSTİHDAMI

8 Haziran’dan itibaren hayata geçirecekleri yapısal maddelerin beşincisini ‘istihdam’ oluşturacağını ifade eden Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: “Bu seçim çerçevesinde bütün Türkiye’yi gezdim ve gördüm ki birçok sorun var ama bizim geleceğe dönük en önemli meselemiz ekonomik istihdamı arttırmak, özellikle de genç istihdamı, gençlerin istihdamı. Caddelere çıktığımızda her şehirde çocuklar karşılıyor. Dinamik bir nüfusumuz var ve bu dinamizmin sürmesini istiyoruz. Ama onun için istihdamın artması lazım. Türkiye istihdamı en iyi şekilde arttıran ülkelerden biri ama yetmiyor. Nüfusumuz daha hızlı artıyor. Bu çerçevede ilk ele alacağımız hususlardan, zaten Milli Eğitim Bakanlığı ile TOBB ile iş adamları ile görüşmüştüm. Mesleki eğitimi tümüyle gözden geçirip, özel sektörle Milli Eğitim’in, hükümetin birlikte oluşturacağı bir ara model geliştirmeyi düşünüyorum. Böylece uzun yıllar eğitimde vaktini harcamak, harcamaktan kastım sonunda üniversiteli işsiz durumuna düşmeyecek şekilde, herkesin en süratle istihdama katılacağı bir model. Organize sanayi bölgelerinin hepsini istihdam okulları halinde düşüneceğiz. Yani tekstil organize sanayi bölgesi ise oradaki işadamları ile birlikte tekstil okulu kuracağız. Süratle ara elemanı oradan istihdam edecek şekle sokacağız. Bunların hepsi de genç istihdamı olacak. 15-17-18 yaşlarında meslek yüksek okullarına daha sonra gidecek öğrenciler, daha erken yaşta süratle istihdama sevk edecek bir çerçeve.”

TAŞERON İŞÇİLER

Değişik toplum kesimlerinin hepsini kuşatmaya çalıştıklarını ifade eden Davutoğlu, “Bu toplum kesimlerinin ekonomik taleplerini tek tek ele alacak bir yaklaşım sergileyeceğiz” dedi. Esnafa, emeklilere, çiftçilere, işçilere yönelik 8 ay içinde birçok paket açıkladıklarını anımsatan Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu: “Bunların bir kısmı daha hazmedilmedi bile. Bazen soruyorum, ‘Şunu gördünüz mü?’ Bir talep geliyor halbuki biz bunu aylar önce yapmışız ama daha muhataplarımız, o toplum kesimleri hissetmemiş. Bu çerçevede ilk yapacağımız şeylerden biri taşeron sorununu kökünden çözeceğiz. Bu, dinledikçe üzüldüğüm hususlardan biridir. Bir yan sektör, istihdam alanı oluşmuş. Denetimi için çok tedbir alınmış ama önümüzdeki dönemde bunun netliğe kavuşması lazım. Asıl işte çalışan hiç kimse taşeron işçisi olmayacak. Bunun tasnifini yapacağız, kategorilerini kesin olarak ayıracağız.”

EMEKLİLERE ZAM

Emeklilerle ilgili yapılan şeylerin çoğunun bilinmediğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, “Emekli maaşlarının hepsinde 5-10 misli, tarım emeklisi 66 liradan 816 liraya çıkmış, 13 misli. Hangi kategoriyi alırsanız alın bizim dönemde büyük hamleler yapıldı” diye konuştu. İntibak yasasının çıkarıldığını anımsatan Davutoğlu, şunları söyledi: “Son yaptığımız şey emeklilerimize, seyyanen 100 lira zam. Ne demek bu biliyor musunuz, bin liranın altında bu şu demek, yılda bin 200 lira. Yani aslında Kılıçdaroğlu’nun vaat gibi söylediği şeyi biz, yılda 1,5 maaş takriben veriyoruz. ‘Vereceğiz’ demiyorum. Kanun çıktı Temmuzdan itibaren 800 lira alan bir emekli için yılda bin 200 lira demek, seyyanen ayda 100 lira. Ne anlama gelir? Yılda 1,5 ikramiye demek zaten”

EKONOMİK REFORMLAR

“Halk bunu daha almadığı için, 1 Temmuz’dan itibaren, bunu hissetmiyor. 1,5 maaş zaten biz veriyoruz. Onun muhayyel vereceğim dediği şeyi biz bütçeyi etkilemeden veriyoruz zaten. Burada, haklı bir talep ben onu arkadaşlara da söyledim, bin 100 liraya kadar biz bu düzenlemeyi yapmıştık. Bu da emeklilerimizin yüzde 60’ını kapsıyordu. Şimdi bunu bütün emeklileri kapsayacak şekilde, onlara da bir intibak imkanı sağlayacak şekilde, oranları farklı olabilir ama bütün emeklilerimize enflasyon üzeri bir gelir verecek bir düzenleme yapacağız. Bunu Kılıçdaroğlu veya başkaları gündeme getirdiği için değil, zaten biz yaptığımız için açık yüreklilikle söylüyorum. Yaptığımız bir şey. Dolayısıyla bunun kapsamını genişletmeyi düşünüyoruz. Davutoğlu, sosyal yardımların çok geniş bir perspektifte gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Bunları tek bir şemsiyeye toparlamak için bir çalışma yürüteceğiz. Dolayısıyla 6. ana gündemimiz değişik toplum kesimlerinin taleplerini çözecek, bu yaz içinde bunların hepsinin çözüme kavuşturmak. ‘Bir yıl’ demiyorum bunun için bu yaz için. Ekonomik reformlar daha zaman alır” diye konuştu.

BİZDE HİZMET KOLTUKLA DEĞİL GÖNÜLLE OLUR

Kırıkkale bizim dönemde olağan üstü dönemler yaşadı. Bütün bu bölünmüş yolları kim yaptı. 8 acil ambulans vardı. Şimdi 33 ambulans var. Geçen sene devreye soktuğumuz hastaneyi gösterdi. Kırıkkale’ye başka bir ufuk daha çiziyoruz Silah OSB olacak. Kırıkkale Anadolu’nun merkezinde bir şehir olarak hızlı trenin kavşak şehri olacak. Hızlı demir yolu hattı Kırıkkale’ye mutlaka uğrayacak. Bütün bu demiryolları Kırıkkale’nin uğradığı şehir haline getirecek. Kırıkkale’yi kavşak şehir yapmaya var mısınız?  3’te 3 yapmaya var mısınız? Bu Ankara’da 5 olacak. Biri Beşir Atalay, üç dönem kuralı için genel başkan yardımcısı olarak Keskine ve Kırıkkale’ye hizmet etmeye devam edecek. Bizde hizmet koltukla değil gönülle olur. Böylesi bir günde bizi karşılayan Kırıkkaleliler inşallah üçte üç yapacak mıyız? Keskinlilere sesleniyorum. Buradan üçte üç istiyoruz”

SÖZ İSTEDİ

Bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onurunu korumaya her gönüle girmeye, her eve bereket getirmeye kudretli ve şefkatli yeni Türkiye’yi kurmak için gece gündüz çalışmaya Allah tarih ve millet önünde söz veririz. Kırıkkale söz verdi mi? Bu yiğit sözüdür. Notere gerek yok. Bizi saklayan bekleyen Kırıkkale’ye selam olsun.

Kırıkkale AK Partiyle gelişti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Kırıkkale AK Partiyle gelişti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Kırıkkale AK Partiyle gelişti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Kırıkkale AK Partiyle gelişti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Kırıkkale AK Partiyle gelişti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Kırıkkale AK Partiyle gelişti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Kırıkkale AK Partiyle gelişti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Kırıkkale AK Partiyle gelişti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Kırıkkale AK Partiyle gelişti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Kırıkkale AK Partiyle gelişti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu