GündemKırıkkaleManşet

​4 projenin inşaatı başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğüne, Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar için yapılan 4 başvuru kabul edilerek inşaat çalışmaları başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü söz konusu yatırım çalışmasının Aralık ayına kadar tamamlanacağını duyurdu.

 

 

Müracaatlar onaya gidecek

30.4.2015 tarihli ve 29342 Sayılı Resmi Gazete ’de Yayımlanan ve 29 Mayıs günü müracaatı biten 10. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile birlikte 5 yatırımcı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat ederek desteklemeden yararlanmak istedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bitkisel, hayvansal ve Su ürünlerinin ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Soğuk hava deposu, Çelik silo, Hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Alternatif enerji kullanan yeni sera, Alternatif enerji üretim tesisleri, Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar için yapılan 5 projenin toplam değerinin 6.604 bin TL, hibe talep tutarı da 3.284 bin TL olduğunu duyurdu.

 

Sözleşmeler imzalandı

İl Müdürlüğünün resmi sitesinden yapılan duyuruda şunlara yer veriliyor. ”Bu projeler büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, silo yapımı, bakliyat paketleme tesisi konularından oluşmakta olup Valiliğimizce oluşturulan komisyon tarafından ön değerlendirmesi yapılarak genel değerlendirme amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilecektir. Bakanlık onayından sonra desteklenecek projelere yatırımcılara duyurulacaktır. Öte yandan 9. Etapta il Müdürlüğümüze müracaatı yapılan Bakanlığımızca desteklenmesi uygun bulunan 4 Projeyle hibe sözleşmesi imzalanmış olup yatırımcılar inşaatlara başlamışlardır. Yatırımcılar tebliğ hükümlerine göre 01 Aralık 2015 tarihine kadar yatırımlarını bitirerek desteklemelerden yararlanmış olacaklardır.”

 

21 proje desteklenmişti

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale’nin coğrafi konumu ve üretilen ürünlerin değerlendirilmesi için Kırsal Kalkınma Destekleme Programının çok faydalı olduğunu söyleyerek bu program sayesinde üretilen ürünlerin değerlendirilmesi ve katma değer oluşturulması mümkün olacağını belirtti. Kırbaş, “ Geçtiğimiz yıllarda ilimizde bu destekleme programından 21 proje sahibi yatırımcımız yararlanmış olup bakanlığımızca bu proje sahiplerine 13 milyon TL yatırımları karşılığında 5,7 TL destekleme yapılmıştır. 9 ve 10. Etaplar müracaatı yapılan 9 proje için de yaklaşık 5 milyon TL destekleme yapmayı planlıyoruz.” Dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu