Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kırıkkale güne beyaz örtüyle uyandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Son günlerde soğuk ve yağışlı havanın etkisinde kalan Kırıkkale güne beyaz örtüyle uyandı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü.

YÜKSEK KESİMLERDE DAHA ETKİLİ OLDU

Yaklaşık bir haftadır yağışlı havanın etkisinde kalan Kırıkkale’de vatandaşlar güne beyaz örtüyle uyandı. Soğuk havanın etkisinde kalan Kırıkkale’de gece saatlerinde başlayan kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Şehir merkezinde fazla etkili olmayan kar yağışı yüksek kesimlerde etkisini gösterdi. Bazı ilçelerde kar yağışı daha etkili olurken, kar yağışı ulaşımı etkilemese de, yetkililer gizli buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. Gizli buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli olması tavsiyesinde bulunan yetkililer, sürücülerin araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurması tavsiyesinde bulundu.

BUZLANMAYA KARŞI UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Mersin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle karla karışık yağmur ve kar, Marmara’nın güney ve batısında yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiyesinde bulunuldu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x