Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GenelSpor

Kırıkkale, Road Race Yarışına hazır

Geçtiğimiz yıl 'Pedallar Anadolu'nun Kalbi Kırıkkale'de adı altında ilki gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan bisiklet yarışları için artık son viraja girildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

DÜNYA GENELİNDEN YARIŞÇILAR GELECEK 
Geçtiğimiz yıl ‘Pedallar Anadolu’nun Kalbi Kırıkkale’de adı altında ilki gerçekleştirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan bisiklet yarışları için artık son viraja girildi. Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Kırıkkale Valiliği’nin organizasyonluğunda gerçekleştirilecek olan yarışlar, 10-11 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, UCİ, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın da katkı sunacağı yarışmalar kapsamında dünyanın çeşiti bölgelerinden yarışmacılar Kırıkkale’ye gelecek.

YARIŞ GÜZERGAHLARI ANLATILDI 
‘Road Race Kırıkkale 2.2 UCİ’ bisiklet yarışının tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Tanıtımda yarışların hangi güzergahtan başlayacağı ve ne gibi güvenlik önlemlerinin alındığına yönelik bilgiler aktarıldı.

PEDALLAR KIRIKKALE’DE ÇEVRİLECEK 
İlk olarak konuşma yapan Akyön, bu yarışlarla birlikte dünyanın her bölgesinden gelen sporcuların İç Anadolu Bölgesi’nin kalbi Kırıkkale’yi gösterdiklerini söyledi. Türkiye’ye bisikleti sevdirmek için yıllardır mücadele verdiklerini vurgulayan Akyön, “2002 yılında Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak Türkiye’de bir çığır açtık ve Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışlarının temelini attık ve bugün çok şükür 58’inci yarışını gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz yıl Kırıkkale’de güzel bir çalışmaya imza attık. Türkiye’de hangi organizasyona gittiysek emsal ve çıta Kırıkkale oldu” dedi.

TANITIMA VE EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR 
Yarışmalardan önce koordinasyon toplantıları yapılarak parkur güvenliğinin her alanda sağlandığını vurgulayan Akyön, bu sürecin çok zor olduğunu söyledi. Yarışmacıların Kırıkkale’nin doğal ve tarihi güzelliklerini göreceklerini söyledi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Kırıkkale’de düzenlenen bu etkinliğin büyük ses getireceğini dile getirdi. Müftüoğlu, bisiklet yarışının hem tanıtım hem de ekonomi açısından katkı sağladığını söyledi. Her şehrin dünya ve Avrupa şampiyonluğunu yapmak istediğini vurgulayan Müftüoğlu, bu konuda rekabetin çok fazla olduğunu dile getirdi.

OLİMPİK PEDALLAR ANADOLU’NUN KALBİNDE
Paris’te bisiklet yarışı dolayısıyla 24 saat şehrin merkezinin kapatıldığına dikkati çeken Müftüoğlu, şöyle devam etti: “Bununla birlikte inanılmaz şekilde turist alıyor ve para kazanıyor. En önemlisi de ülkemizi bisikletten daha iyi tanıtabilecek branş yok. Futbol maçında sahayı gösteriyor ama bisiklet yarışında ise yüzlerce kilometre şehrin veya bölgenin neresini istiyorsanız gösteriyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sayesinde ülkemizin tanıtımına inanılmaz katkı sağladığımızı biliyorum. Avrupa Birliği’nin 2015, 2016 ve 2017 yıllarındaki araştırmasına göre, bisiklet turizminin getirdiği gelir 44 milyar avro. Bu resmi bir araştırma.”

SPOR, İNSANA ZİNDELİK VERİR 
Tekbıyıkoğlu, sporun bireysel hayatta insana zindelik verdiğini ve insanın ömrünü uzattığını söyledi. Sporun şehirler için de önemli olduğunu vurgulayan Tekbıyıkoğlu, “Bir şehir ne kadar büyük organizasyona ev sahipliği yapıyorsa aslında o şehrin ne kadar mütekamil olduğunu gösterir. Organizasyonun şehrimize çok büyük katkısı var. Parasal kısmı bir tarafa, insanımızın böyle uluslararası bir organizasyona gözü temas edecek, müşahitlik yapacak.” dedi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da yarış dolayısıyla bazı yolların kapatılmasının ve 3-5 saatlik sıkıntının kimseyi üzmemesi gerektiğini dile getirdi. “Olimpik pedallar Anadolu’nun kalbinde” mottosuyla düzenlenecek ve 12 ülkeden 84 sporcu, Türkiye’den de 8 takım ve 56 sporcunun davet edildiği yarışma, “elit erkekler” ve “genç erkekler” kategorilerinde gerçekleştirilecek. Ayrıca, yarışların son gününde halk turu da yapılacak.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x