EğitimGündem

Kırıkkale Üniversitesi’ne onurlandıran ödül

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ekmek Teknesi’ne ödül

Kırıkkale Üniversitesi, TRT tarafından bu yıl Cumhuriyetin 100. yılından ilhamla “Köklü izler, güçlü hikayeler” mottosuyla 14’üncüsü düzenlenen “TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri” yarışmasına damga vurdu. Yarışmada Kırıkkale Üniversitesi, ikincilik ödülüne layık görüldü.

KÖKLÜ İZLER, GÜÇLÜ HİKAYELER

TRT tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen “TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri”, ulusal ve uluslararası belgesel gösterimleri ve alanında uzman konukların katılımıyla 14-17 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi. Amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, belgesel türünün gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla Cumhuriyetin 100. yılından ilhamla “Köklü izler, güçlü hikayeler” mottosuyla gerçekleşen “TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri”, ödül töreniyle sona erdi.
ÖNEMLİ TECRÜBE KAZANDILAR
TRT Belgesel’den canlı yayınlanan ödül törenine; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT yöneticileri, Türk ve dünya sinemasından önemli isimler ile çok sayıda davetli katıldı. Ödül töreninin açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dünyanın önde gelen belgesel film yapımcılarıyla İstanbul’da bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

BELGESELCİLİĞİN OKULU OLDU

Açılış konuşmasını yapan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, belgesellerin ve belgeselciliğin Türkiye’deki tarih ve serüveninin TRT’den bağımsız düşünülmesinin mümkün olmadığına dikkati çeken Sobacı, “Zira TRT, kurulduğu günden bu yana yayıncılığın her alanında olduğu gibi, ülkemizde belgeselciliğin de okulu olmuştur. Nice büyük ustalar yetiştirmiş, belgeselsever bir kitlenin oluşmasına öncülük etmiş ve bu alandaki başarılarını eylül ayında haber-belgesel alanında aldığı Emmy ödülüyle taçlandırmıştır.

TUZDAN HAYALLER PROJESİ

14. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri 17 Aralık tarihinde İstanbul Fişekhane’de gerçekleşti. 100 farklı ülkeden binin üzerinde başvurunun yapıldığı tören TRT Belgesel kanalından canlı olarak yayınlandı. Öğrenci filmleri kategorisinde ikincilik ödülü Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü öğrencileri Meryem Ateş ve Hakan Varankaya’nın yönetmenliğini yaptığı ‘Ekmek Teknesi’ filmine verildi. Proje kategorisi en iyi Proje Ödülü ise Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü Öğr. Gör. Hasan Basri Özdemir ve Karabük Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak’ın birlikte yazdığı ‘Tuzdan Hayaller’ projesine verildi.
Haber: Yeliz Erdem

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu