Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

‘Üniversite bilinmeyeni öğrenme yeridir’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi İktisat Topluluğu, 3 Aralık 2013 tarihinde  konuşmacılığını Prof. Dr. Mehmet Altan’ın yaptığı “21. Yüzyıl Başlangıcında Türkiyenin Ekonomi Politiği” konulu bir konferans düzenledi.

GÖREV DEĞİŞİMİ

Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salonda yapılan konferansın başlangıcında eski İktisat Topluluğu Başkanı Baybarshan Ali Kazancı görevi yeni topluluk başkanı Mete Çapar’a devrederek kendisine başarılar diledi. Mehmet Başar’ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Altan kürsüye davet edildi.

“ÜNİVERSİTELER MESLEK ÖĞRETEN YERLERDİR”

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğr. üyesi Prof. Dr. Mehmet Altan üniversite döneminin hayatı daha iyi yaşamak için bir kaldıraç ve ara dönem olduğunu vurgulayarak, “Üniversitelerin mecburi hale gelmesi ne yazık ki öğrencilerin keyfini kaçırıyor ve kendilerine değer katacağı bir ortam olmaktan çıkıyor. Oysa üniversiteler kişiye değer katan, meslek öğreten ve dünya kazanımlarının aktarıldığı yerlerdir. Hayatımızı adayacağımız bir yer değildir. Üniversiteler duygu ve düşüncelerini en ücra köşelerde dahi en ince ayrıntısına kadar anlatan eğitimli insanları yetiştirmek için var olan yerlerdir. Fakat özellikle öğrenciler hayata egemen olmak varken hayata esir olmak durumunda kalıyor.” dedi.

“İNSANLARIN HAYATINI KOMŞU BASKISI ŞEKİLLENDİRİYOR”

Prof. Dr. Mehmet Altan, komşu baskısının insanların hayatını şekilendirmesinde önemli bir rol oynadığının altını çizerek konuşmasına şöyle devam etti: “Hayatımızdan çıkaramadığımız en önemli faktör komşu faktörü. İnsan için önemli olan komşu faktörüne göre başarılı olmak mı yoksa mutlu olmak mı? Bunun ayrımını iyi yapabilmek lazım. Toplumun yaptığı dayatmalardan biraz uzaklaşabilirsek kendi istediğimiz şeyleri yapma fırsatı bulabiliriz ve bu bizleri daha çok mutlu eder.” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE BİLİNMEYENİ ÖĞRENME YERİDİR”

Prof. Dr. Altan, “Üniversiteden mezun olmak değil esas dolu, birikimli bir şekilde mezun olmanın önemi anlaşılmalı. Bugün çoğu öğrenci ingilizce dersi görüyor ve bu derslerden geçiyor. Ancak bir yabancıyla iki kelime sohbet edemiyor. Sadece bu değil ders sırasında öğrenci bilmediği bir terimle karşılaştığında eve gidip bunu araştırmıyor. Üniversite bilinmeyeni öğrenme yeridir, bilinmeyeni görmezden gelme yeri değil.” sözleriyle konuşmasını tamamladı. Programın ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Altan’a İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasuh Uslu hediyesini takdim etti.

 

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu