Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Kırıkkale yabancı dili önemsemiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale  Brtisih Culture İngilizce Kültür Derneği Dil Okulları Müdürü Özcan Kılıç Kırıkkalelilerin genel anlamda yabancı dile önem vermediğini ifade etti. Kılıç, 3 yıllık geçmişte 380 öğrenciye sertifika, 300 öğrenciye ise kurs bitirme belgesi verdiklerini söyledi.

680 ÖĞRENCİ KURSU BİTİRDİ

Bu oranın Kırıkkale nüfusu göz önünde bulundurulduğunda oldukça düşük olduğunu ifade eden Kılıç, “3 yıldır Kırıkkale’de hizmet veriyoruz  ve bu zamana kadar 380 öğrenciye sertifika, 300 öğrenciye ise kurs bitirme belgesi verdik. Kursa katılan bazı öğrencilerin öğrenim seviyesinin ortalamaların üstünde olduklarını görüyoruz. Kurs başlangıçtan itibaren 6 kurdan oluşuyor. İlk 3 kur ingilizcenin temel kavramlarını içeriyor. Diğer 3 kurda ise egzersizler ve diyolog kurma çalışmaları ile tamamlıyoruz” dedi.

‘ÖĞRENCİLER SINAV İÇİN GELİYOR’

Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü; “Kırıkkale halkının yabancı dile karşı bir önemsizliğinin olduğunu unutmamak lazım ve Kırıkkale üniversitesi’nden gelen 4 üncü sınıf öğrencilerinin ise yabancı dil öğrenme zorunluluklarından dolayı geldikleri biliniyor. Bu öğrenciler  sınava az bir süre kala geldikleri için ve bu zaman diliminin kısıtlı olması nedeniyle verimli bir dil bilgisi verilemiyor. Kamuda çalışan memurların dil bilmedikleri için kontenjan alımlarında düşüş yaşanıyor. Bu durum ise kamu  çalışanlarının dil okullarına taleplerini artırıyor.

‘İLKOKUL GRUPLARI OLUŞTURDUK’

Diğer yandan ilkokul seviyesindeki öğrencilere yönelik bir grup oluşturulduğunu ifade eden Kılıç, “Bu iyi bir gelişme. Çocuklarımızın birden fazla dil öğrenmeleri beni sevindiren bir nokta. Kırıkkale halkı dil öğrenimine karşı duyarsız. Bunun için Kırıkkale halkını okulumuza farklı dilleri öğrenmeye davet ediyoruz” dedi.

‘FARKI DİLLERİ ÖĞRENMEK KAZANÇTIR’

Sözlerine devam eden Kılıç; “Farklı dilleri öğrenmek insanların kazancıdır. İşe girerken önlerine çıkan ilk şart yabancı dil bilgisi oluyor. Bizde bu yüzden birden fazla dil öğretmeye çalışıyoruz. Yabancı dilin şart olduğu bu devirde okullarımızda birden fazla dil bilen hocalarımızın olması bizim birşeyler için çabaladığımızın göstergesidir. Okullarımızda öğrencilerle aynı yoğunluğa sahip olarak yetişkin bireylerinde kursumuza geldiği belirtmek istiyorum. Okulumuza gelen öğrenci ve yetişkinlerimizin ingilizce hariç diğer dillere ilgileri yok”

TİCARET İÇİN ARAPÇA VE FARSÇA

Ticaretle uğraşan yetişkinlere benim önerim Arapça ve Farsça’yı öğrenmeleridir. Bunun onların ve ekonominin gelişimi açısından faydalı olacağını düşünüyorum.  Diğer bir meslek grubu olan hukuk ve endüstri alanında çalışan kişiler için ise Almanca dilinin öğrenilmesinin önerdiğimi belirtmek istiyorum” dedi.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu