Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

Şehit aileleri ve gaziler toplandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği, şube başkanları toplantısı Denizli Belediyesinin ev sahipliğinde yapıldı. Kırıkkale’yi temsilen Şube Başkanı Rıfat Öcal toplantıya katıldı.

41 İLDEN KATILIM

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 41 ilden gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin Şube başkanlarından ve yöneticilerinden oluşan 135 kişiyi 3 gün boyunca misafir etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran Başkanlığında düzenlenen Şube Başkanları toplantısında Genel Merkez ve Şubelerin faaliyetleri değerlendirilirken Genel Başkan Taner uran tarafından Şube Başkanlarına Şehit aileleri ve Gazilerle ilgili yapılan yeni düzenlemeler hakkında bilgi verildi. Şube Başkanları toplantısına Kırıkkale’yi temsilen Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal, 2 Başkan Yusuf Baran, Yönetim Kurulu Üyeleri Güllüşahan Yalçın ve Osman Zengin katıldı.

‘ÖNEMİNİZ ÇOK BÜYÜK’

Belediye Başkanı Zolan, gaziler ve şehit yakınlarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Şehit yakınları ve gaziler için ne yapılırsa yapılsın az olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Şehit aileleri bizlerin baş tacıdır. Sizler en sevdiklerinizi en yakınlarınızı vatan için bu topraklara verdiniz. Sizler bizim için çok değerlisiniz ve gözbebeğimiz gibi bakmamız gereken kişilersiniz. Gazilerimizin de bizde yeri apayrıdır. Vatan için canlarınızı vermeye cephelere gittiniz, vücudunuzun parçalarını bıraktınız. Sizler, canı pahasına çocuklarınızı cephelere gönderdiniz, kendinizi cepheye sürdünüz. Bu canlar bu kanlar boşa gitmiyor. Bizler gerek gazilerimize gerekse şehitlerimizin yakınlarına çok önem veriyoruz” dedi.

‘ŞEHİDE SAHİP ÇIKMAK…’

Dernek Genel Başkanı Uran’da, “Derneğimizin tarihinde ilk kez bir yerel yönetimle böyle bir işbirliğiyle şube başkanları toplantısı gerçekleştirdik. Şehide sahip çıkmak sadece vatan sağ olsun değildir. Şehit yakınlarının istek ve taleplerini olabildiğince gerçekleştirmek gerekir” dedi. Dernek Genel Başkanı Uran daha sonra, tüm şehit yakınları ve gaziler adına Başkan Zolan’a plaket verdi. Konuşmaların ardından şehit yakınları ve gaziler, kentin tarihi ve turistlik bölgelerini de gezdi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu