Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Kırıkkale yaşandıkça öğrenilecek bir il

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerine hoş geldiniz etkinliği

Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğü tarafından öğrencilere yönelik ‘Üniversitemize ve Şehrimize Hoş Geldiniz’ etkinliği düzenlendi. Üniversite stadyumunda düzenlenen etkinlikte konuşan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Bizim Kırıkkale’deki insanlarımız Anadolu insanın safi pak halinin tezahür etmiş hali. Lütfen Kırıkkale hakkında dedikodularla fikir sahibi olmayın. Kırıkkale yaşandıkça farkında olunacak bir il” diye konuştu.

BİRİNCİLİKLE YERLEŞEN BABADAĞ’YA ÖDÜL

Kırıkkale Üniversitesi tarafından kayıtlarını bu yıl yaptıran öğrencilere yönelik ‘Üniversitemize ve şehrimize hoş geldiniz’ etkinliği düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını Kırıkkale Üniversitesine en yüksek puanla yerleşen Tıp Fakültesi öğrencisi Gökdeniz Babadağ yaptı. Protokol konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri tarafından mini konser verilirken, bölümler tarafından hazırlanan stantlar ziyaret edildi. Etkinlikte muharrem ayı dolayısıyla rektörlük tarafından aşure ikramında bulunuldu. Törende Üniversiteye birincilikle yerleşen Gökdeniz Babadağ’ya çeşitli hediyeler verildi.

KIRIKKALE TÜRKİYE’NİN EN EMİN YERİ

Daha sonra kürsüye gelen Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan “Bugünkü etkinliğimizin temel amacı Üniversitemize ve şehrimize yeni gelen öğrencilerimize eğitim süresi boyunca neler yapacağımızla ilgili söz vermek ve onlardan söz almak. Diğer bir deyişle akitleşmek. Kiminiz yoğun bir temponun içerisinde bir hazırlık dönemi geçirdiniz ve üniversitemize geldiniz. Buradan hepiniz ayrılıp gideceksiniz. Ama önemli olan burasını ne kadar verimli kullanacağınız. Bu verimli kullanma süresinde bizlerden ne kadar şey isteyeceksiniz, biz bu isteklerinizi ne kadar gerçekleştireceğiz. İlimizin bütün yöneticileri burada. Geleceğin büyük Türkiyesini kurmak için, geleceğin büyük Türkiyesinin mimarı olacak sizleri geleceğe hazırlamak için bizler sizlerin emrindeyiz. Ben bir rektör olarak, bir makine mühendisi hocası olarak sizlerin emrinde olduğumu, her daim eğitim, öğretim, araştırma ve sosyal sorumluluk çerçevesinde yapacağınız bütün faaliyetleri imkanlarımız ölçüsünde yerine getireceğime söz veriyorum. Özellikle Kırıkkale bir açıdan çok şanslı, genç, dinamik çalışkan bir valimiz var. Her daim kapısını çalabileceğiniz bir valimiz var. Şehir açısından baktığımızda Kırıkkale şehrinin Belediye Başkanı Mehmet Saygılı var. O da şehrimizin yerel dinamiklerini her türlü ihtiyacınızı gidermek için hazırlamış vaziyette. Emniyettemiyiz diyeceksiniz, Kırıkkale Türkiye’nin en emin yeri. Bunlar sadece sözde kalan söylemler değil, bunu bazı ihtiyaçlarınız yerine geldikçe yaşayarak göreceksiniz. Her türlü sorunlarınızda yanınızda olan yöneticilerimiz var. Üniversitemize ve şehrimize hoşgeldiniz” ifadesini kullandı.

KIRIKKALELİLER ANADOLU İNSANIN SAFİ PAK HALİ

Kırıkkale Üniversitesinde eğitim ve öğretime ilk kez başlayacak olan öğrencilere hoş geldiniz sözleriyle konuşmasına başlayan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’de yaptığı konuşmasında “Bu senenin eğitim ve öğretim açısından bereketli geçmesini temenni ediyorum. Bizler il yönetimi olarak sizlerden gelecek her türlü talep karşısında kayıtsız kalmayacağımızın altını çizmek istiyorum. Ben yaklaşık buraya atanalı bir yıl oluyor. Ama atanmadan önce ve atandığımın ilk döneminde kulaktan duyma hususlarla, bizim dedikodu diye söylediğimiz usulle ilin imajının yanlış anlatıldığını farkına vardım. Bu imajın düzeltilmesi adına birkaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. Biz Anadolu insanıyız. Kırıkkale’de öyle. Biz babamızdan sevgi görürdük, merhamet görürdük ama bunu pek belli etmezdi. Onu dolaylı yollardan belli ederdi. Biz Kırıkkale insanının da aynı tarzda olduğunu gördük. Kırıkkale insanı kendisini çok fazla anlatamıyor. Anlatırken de bunu pek beceremiyor. Bizim Kırıkkale’deki insanlarımız Anadolu insanın safi pak halinin tezahür etmiş hali. Siz karşılaştığınız bir dolmuşçuya, yada ev kiralamak istediğiniz, çokta tasvip etmediğimiz bazı insanlara, yada alışveriş yaparken karşılaştığınız sizi kandırmak isteyen, bizim esnaf diyemeyeceğimiz insanlara bakarak lütfen Kırıkkale hakkında fikir sahibi olmayın. Kırıkkale yaşandıkça farkında olunacak bir il. Kırıkkale’ye gelin, STK’larımızla işbirliği halinde olun, onlarla ortak projeler yapın, evlere girin, öğrencilerle muhabbet edin. Bizim Kırıkkale olarak şehre sunacağınız katkıya ihtiyacımız var. Bizlerde şehir olarak muhakkak sizlere bit takım katkı sunacağız. Ama üniversite öğrencileri şehri tanımadan şehirden ayrılmasın. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x