Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kırıkkale’de 189 Proje Bulunuyor

Kırıkkale Valiliği İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem Toplantısı Vali Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem Toplantısı Vali Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından İl Koordinasyon Kurulu’nun 2022 yılı 2. Dönem toplantısı açılış değerlendirmesi yapıldı. Vali Tekbıyıkoğlu, “Toplantımızın ilimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kamu kuruluşlarımızın il genelinde toplamda 189 proje bulunmaktadır. Bu projelerin yaklaşık 4 Milyon TL bedelleri bulunmaktadır. Önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama ise 1.5 Milyarın üzerinde. Projelerin 2022 program yılı gelen ödenekleri 743 Milyon 673 bin TL, 1. Dönem harcama tutarı ise 200 Milyon 193 TL’dir. 2022 yılı gelen ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı ise %27 civarında. Yapılan harcamaya göre nakdi gerçekleşme oranı ise %43 civarında, fiziki gerçekleşmesi ise %14 seviyesinde. İlimizde yürütülen 189 projeden devam etmekte olan 87 adet, ihale aşamasında olan ise 44 adet, projeye başlanmayan ise 58 adettir. 2022 yılı yatırım programında projede yer alan kamu yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının belirlemiş olduğu hedeflere yerinde ve zamanında ulaşabilmeleri için bu tür koordinasyon kuruluna ihtiyaç duyuldu ve seneler önce teşkil edildi. Bir yatırım, bir başka kuruluşun da görev alanına, bazen coğrafyasına, tipografisine girmiş olabiliyor. Bu münasebetle bu koordinasyon kurulu toplantılarını icra ediyoruz. Bütün yatırımcı kuruluşlara çalışmalarında dolayı teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Vali Tekbıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan, Karayolları Bölge Müdürlüğü, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Ankara Bölge Müdürlüğü, TCDD 2. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Ankara 1. Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü, TESİAŞ 8. Bölge Müdürlüğü, MTA Orta Anadolu 3. Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, Kırıkkale İl Özel İdaresi, Kırıkkale İl Müftülüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Hirfanlı ve Yöresi Hes İşletme Müdürlüğü, İlçe ve Belde Belediye Başkanları; koordinasyon gerektiren yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x