Gündem

Kırıkkale’de ahilik haftası kutlanıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

32.Ahilik Haftası kutlamaları Kırıkkale’de seri ziyaretlerle başladı. Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinliklerde kutlama komitesi il yöneticilerini ziyaret ederek kutlama etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

SERİ ZİYARETLERDE BULUNDULAR

Ahilik haftası kutlama etkinlikleri Kırıkkale’de Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk anıtına KESOB Başkanı Süleyman Köstekli ve Oda Başkanları ve il kutlama komitesi üyelerinin katılımıyla çelenk sunumuyla başladı. İl Kutlama komitesi üyeleri daha sonra sırasıyla Vali Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanı Ahmet Varlı ve ESKKK Başkanı Osman Cebeci’yi ziyaret etti. Ziyaretlerde KESOB Başkanı Köstekli kutlama etkinlikleri hakkında il yöneticilerine bilgi verirken, il yöneticileri tüm esnafın ahilik haftasını kutladı.

ANA PROGRAM BUGÜN

Ahilik Haftasının ana programı bugün gerçekleşecek. Bugün Saat: 10.00 da Kırıkkale Belediyesi önünden mehteran takımı eşliğinde, il yöneticileri önderliğinde  Ahilik kortej yürüyüşü gerçekleşecek. Programın birinci kısmı Kültür Merkezinde icra edilecek.  Kültür Merkezinde Protokol konuşmalarının ardından, Araştırmacı Yazar Erdoğan Aslıyüce’nin Ahilik konulu konferansı, sanatçı Sezai Yeşilyurt  ve ekibinin Ahi Evren döneminde ustalığı, kalfalığı, çıraklığı anlatan tiyatrosu, Naciye Pehlivanlı Al Kırıkkale Halayı Gösterisi gerçekleşecek. İlin Ahisine, Kalfasına, çırağına, protokol üyelerine şed bağlanması ödüllerinin verilmesi, İlin Ahisine, Vali Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve KESOB Başkanı Süleyman Köstekli ’ye kaftan giydirilecek ve şed kuşatılacak. MKE Açık Hava Düğün Salonunda Halk Eğitim, Emir Ali Elitok El Sanatları Sergisi ve Kırıkkale Belediyesi tarafından misafirlerimize sinilere serilmiş yufka üzerine etli bulgur pilavı ikram edilecek.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x