Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSağlıkYaşam

Kırıkkale’de bir ilk

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de bir ilk - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriHaber71 Özel Haber – Kadir YAHŞİ

KIRIKKALE’DE İLK DEFA KORONER ANJİYOGRAFİ AMELİYATI İLE BİR HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTURULDU. OPERASYON 35 YAŞINDA Kİ KARDİYOLOJİ DOKTORLARI UZM. DR. MURAT GÜZEL VE UZM. DR. ÖZKAN AĞRALI TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kırıkkale’de bir ilk

Şiddetli ağrı ve nefes darlığı şikayeti ile hastaneye başvuran Iran asıllı Hamid Mohammed Shahada(49), Kırıkkale’de ilk defa gerçekleştirilen koroner anjiyografi ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

Kırıkkale’de bir ilk - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

1 GÜN SONRA TABURCU EDİLDİ

49 yaşındaki Iran asıllı Hamid Mohammed Shahada, yıllardır süren göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetlerinden kurtuldu. Kırıkkale’de ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuşan Hamid Mohammed Shahada, 2 saatlik operasyonun ardından kalıcı olarak iyileştirildi. Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Kardiyoloji bölümüne başvuran ve Uzm. Dr Murat Güzel ve Uzm. Dr. Özkan Ağralı tarafından muayene edilen Hamid Mohammed Shahada, klinikte yapılan tetkikler sonucu koroner arter fistülünün coil yapılması kararı alındı. Karar sonrasında ameliyata alınan Shahada, başarılı geçen operasyonun ardından 1 gün sonra taburcu edildi.

Kırıkkale’de bir ilk - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

KALBİN DAMARI YILLARCA AKCİĞERİ BESLEMİŞ

Muayene ve tetkik sürecini anlatan Uzm. Dr Murat Güzel, “Yaptığımız tetkiler sonucunda anjiyografide çok nadir bir hastalık tespit edildi. Doğuştan gelen koroner fistül mevcuttu. Yani kalbi beslemesi gereken damar akciğere kan taşıdığı tespit edildi. Açık kalp ameliyatı gerekiyordu. Son yıllarda büyük gelişme sağlamış anjiyografi ünitemizde ameliyata gerek kalmaksızın coil embolizasyonu yöntemiyle hastanın sağlığına zararlı bu damarı yakalayıp kapattık. Bu ameliyat Türkiye’de nadiren yapılıyor. Kırıkkale’de ilk olarak yapıldı. Hastamız kalıcı olarak iyileşti.” diye konuştu.

Kırıkkale’de bir ilk - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

KALP KRİZİNDEN ŞÜPHELENİLDİ

Bu tedavinin ve ameliyatın Kırıkkale tıp tarihinde bir ilk olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Özkan Ağralı, “İlk önce kalp krizinden şüphelendik. Kalp ve damar tıkanıklığı düşündük. Ancak anjiyografide gördük ki, kalp krizi değil. 2 ayrı noktada kalbi beslemesi gereken damarın akciğere bağlantı yaptığını gördük ve derhal kapatılması gerektiğini düşündük. Bizde koroner arter fistülünün coil yaparak, damarı kapattık. Hastayı sağlığına kavuşturmamıza çok sevindik. Bir ilk olması da mutluluk kaynağımız oldu. Hastayı sağlığına kavuşturduk. Bir sonra da taburcu oldu.” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x