Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
AsayişKırıkkaleManşet

Kırıkkale’de ceylan derisi üzerine yazılmış tarihi dua kitapları ele geçirildi

Kırıkkale’de ceylan derisine işlenmiş İncil tasvirleri içeren üç adet ‘ikonografik dua kitabı’nı 2 milyon 500 bin liraya jandarmaya satmaya çalışan şahıs suçüstü yakalandı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarihi eser kaçakçılarına yönelik istihbarat ve takipler neticesinde merkeze bağlı Yukarı Mahmutlar köyünde Suriye üzerinden getirilerek 2 milyon 500 bin liraya satılmaya çalışılan ceylan derisi üzerine işlenmiş İncil tasvirleri içeren üç adet ‘ikonografik dua kitabı’ olduğu bilgisine ulaştı.

 

Tarihi eser niteliğindeki üç adet kitap için pazarlığa giren sivil jandarma ekipleri, kitapları satmaya çalışan M.A. ile buluşma sağladı. Kitaplarla birlikte buluşma yerine gelen M.A., yapılan operasyonla suçüstü yakalandı. Hristiyanlığın ilk dönemlerine ait ikonografik sahnelerin tasvir edildiği dini kitapların Suriye üzerinden kaçak yollarla Türkiye’ye getirildiği tespit edildi. M.A. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda gözaltına alınırken, tarihi eser niteliğindeki kitaplar ise muhafaza altına alındı. Kitapların değer tespiti ve bilirkişi raporu için Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x